Cinayette gözaltındakiler serbest

AA Hrant Dink cinayetine ilişkin gözaltına alınların sayısının 8'e çıktığını duyurdu. Bakan Aksu ise 3 kişinin serbest bırakıldığını, gözaltında kimsenin kalmadığını açıkladı.

Cinayette gözaltındakiler serbest
Cinayette gözaltındakiler serbest
GİRİŞ 20.01.2007 11:13 GÜNCELLEME 20.01.2007 11:13

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınların sayısının 8'e çıktığı bildirildi.


Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Bu arada, olay yerinde bulunan boş kovanların Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemesinde, mermilerin 7.65 milimetre çapında olduğu ve mermilerin çıktığı silahın daha önce başka bir olayda kullanılmadığının tespit edildiği öğrenildi.


BAKANLAR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İstanbul'da bulunan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek bu sabah yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. İstanbul Valisi Muammer Güler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüne gelişinde yaptığı açıklamada, "Olayla ilgili gelişmeleri değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız sabaha kadar çalıştılar. Bakanlarımızla beraber mevcut bilgileri gözden geçireceğiz. Gerekli açıklamalarda bulunacağız" dedi.


Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, ilgili birim müdürleriyle birlikte geceyi emniyet müdürlüğünde geçirdiği kaydedildi.


İçişleri Bakanı Aksu, daha sonra yaptığı açıklamada, 3 kişinin serbest bırakıldığını, gözaltında kimsenin kalmadığını açıkladı.


Gözaltı konusunda AA'nın geçtiği haber ve Aksu'nun açıklamasındaki çelişki dikkat çekti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!