Erdoğan, Hrant Dink'in cenazesine katılacak mı

Gazeteci Hrant Dink, Salı günü Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı'na defnedilecek.

Erdoğan, Hrant Dink'in cenazesine katılacak mı
Erdoğan, Hrant Dink'in cenazesine katılacak mı
GİRİŞ 20.01.2007 13:03 GÜNCELLEME 20.01.2007 13:03

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Kumkapı'daki patrikhanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Hrant Dink için 23 Ocak Salı günü saat 14.00'de Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde cenaze töreni düzenleneceğini bildirdi.


Başbakan Erdoğan'ın cenazeye katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Ancak Erdoğan, programı uyduğu taktirde cenazeye katılacağını açıklamıştı. Erdoğan, Salı günü İtalya Başbakanı Prodi ile Bolu Tüneli'nin açılışını yaptıktan sonra İstanbul'da geçecek. Öğleden sonra İstanbul'da olması beklenen Erdoğan'ın cenazeye katılabileceği belirtiliyor...


Bu arada Agos Gazetesi'nde Hrant Dink'in ailesinin de katılımıyla, 23 Ocak salı günü yapılacak cenaze törenine ilişkin ayrıntıların ele alındığı toplantı yapıldı.


Halaskargazi Caddesi'ndeki gazete binasında, gazete yöneticileri, Dink'in ailesi ve yakınlarının da katıldığı toplantıda, 23 Ocak salı günü yapılacak cenaze törenine ilişkin ayrıntılar ele alındı. Bu arada, bazı siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin taziye ziyaretleri de sürüyor. Gazete binası önünde toplanan bazı gruplar da zaman zaman çeşitli sloganlar atarak Hrant Dink'in öldürülmesini protesto ediyor. Öte yandan, Agos Gazetesi'nin Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından hazırlanan özel baskının bugün çıktığı bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Putin'in 5. dönemi başladı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...