Hrant Dink'in evine Türk Bayrağı

Hrant Dink'in Şinasi Gürünlü Sokak'taki evinin bulunduğu apartmanın giriş kapısına, Türk bayrağı asıldı ve ”Hrantlar ölmez” yazılı kırmızı güllerden bir çelenk bırakıldı.

Hrant Dink'in evine Türk Bayrağı
Hrant Dink'in evine Türk Bayrağı
GİRİŞ 20.01.2007 12:58 GÜNCELLEME 20.01.2007 12:58

Osmanbey Halasgargazi Caddesi Sebat Apartmanı’nda bulunan Agos Gazetesi’ne taziye ziyaretleri yapılıyor. Gazeteye akın eden ziyaretçiler, Dink’in öldürülmesini kınadı.

Avrupa Parlamentosu (AP) eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Hamburg Milletvekili Nebahat Güçlü, İşviçre Milletvekili Hasan Kaber, Berlin Milletvekili Bilkay Öney, Berlin Milletvekili Özcan Mutlu ve Münih Belediye Encümen üyesi Yaşar Sincan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Agos Gazetesi’ne gelerek, çalışanlarına başsağlığı diledi.

OLAYLA İLGİLİ GELİŞMELER EMNİYETTE DEĞERLENDİRİLİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda dün İstanbul’a gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Emniyet Müdürlüğü’ne gelişi sırasında gazetecilere açılama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler de, olayla ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, “Arkadaşlarımız sabaha kadar çalıştılar. Bakanlarımızla beraber mevcut bilgileri gözden geçireceğiz. Gerekli açıklamalarda bulunacağız” dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı'nın girişine konulan Dink'in fotoğrafının bulunduğu yere, bugün çıkan ve cinayeti konu alan haberlerin yer aldığı gazetelerin birinci sayfaları asıldı.

Agos Gazetesi'ne taziye ziyaretleri de devam ederken, bazı vatandaşların karanfiller bıraktığı ve ağladıkları görüldü.

Ziyaretçilerin, cinayete ilişkin duygu ve düşüncelerini aktarabilmeleri için bir de “taziye defteri” açıldı.

Bu arada, aralarında eski Avrupa Parlamentosu Üyesi Ozan Ceyhun ile Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Nebahat Güçlü, Berlin Eyalet Meclisi Üyeleri Bilkay Öney ve Özcan Mutlu Dink'in öldürüldüğü yere, üzerinde “Kınıyoruz” yazılı bir çelenk bıraktılar.

Ozan Ceyhun, yaptığı açıklamada, Hrant Dink'in dostları olarak cinayeti lanetlediklerini söyledi.

Ceyhun, “Hepimizin ortak olduğu bir nokta var. Hrant bizden biriydi, biz de birer Hrantız. Hrant'ın Ermeni, Kürt, Arap, Süryani veya Türk olması, özünde anlamsız. Hrant, demokrasi için mücadele veren bir insandı” dedi.

“Hrant'ı arkadan vuracak kadar alçak bir planı hayata geçirenleri lanetle kınıyoruz” diye konuşan Ceyhun, şunları kaydetti:

“Hrant Dink Türkiye”nin evladıydı. Bizim gözümüzde bir Avrupalıydı. Anadolu mozaiğinin bir parçasıydı. Dink, bu ülkede sadece herkes için eşit koşullarda hangi dinden olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun her insanın eşit boyutlarda demokratik ortamın tadına vararak yaşamasını isteyen bir insandı. Bunun için mücadele verdi. Gerçek anlamda yurt dışında bazen ön yargı ile Türkiye'ye bakın, bazen Türkiye'deki Ermenilerle konuşmadan onların adına kararlar verenlerin karşısında da en doğru, dobra sözleri söyleyen tek adam gibi adamdı.”

BAKIRKÖY'DEKİ EVİ

Bu arada, Dink'in İstanbul Caddesi Şinasi Gürünlü Sokak'taki evinin bulunduğu apartmanın giriş kapısına, Türk bayrağı asıldı. Ayrıca üzerinde ”Hrantlar ölmez” yazılı kırmızı güllerden oluşan bir çelenk dikkat çekti.

Sokakta bulunan binaların bazılarına Türk bayrakları da asıldığı görüldü.


(www.gercekgundem.com)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok