'Adnan Hoca' Fransa'yı da karıştırdı

Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’ın 'Harun Yahya' imzası ile yayınladığı ve evrim teorisine karşı çıktığı 'Yaratılış Atlası' kitabı Fransa'yı karıştırdı:

'Adnan Hoca' Fransa'yı da karıştırdı
'Adnan Hoca' Fransa'yı da karıştırdı
GİRİŞ 02.02.2007 15:27 GÜNCELLEME 02.02.2007 15:27

Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’ın 'Harun Yahya' imzası ile yayınladığı ve evrim teorisine karşı yaratılış teorisinin savunulduğu, 'Yaratılış Atlası' kitabının, Fransa’da çoğu üniversite, kolej ve liselere gönderildiği bildirildi.


Son bir hafta içinde Fransa’da çoğu üniversite, lise ve kolejlere gönderilen, 'lüks' bir biçimde basılan, 770 sayfayı aşkın kitabın on binlerce adedinin, Fransa’ya Almanya ve Türkiye’den gönderildiği belirtiliyor.


Bunun üzerine Fransa Ulusal Eğitim Bakanı Gilles de Robien’in, öğretim kurumlarından kitabın öğrencilere dağıtılmamasını istediği de ifade ediliyor.


Le Figaro gazetesi, olayı duyurduğu haberinde 'Fransa’da İslamcı Yaratılıştan Hücum' başlığını kullandı. Kitapta Darwin teorileri reddedilirken 'İnsanlar, evrim geçirmedi, yaratıldı' savının ortaya atıldığını belirten gazete, kitapta ayrıca Darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi 'kanlı ideolojiler arasındaki gizli bağları'nın bulunduğu, Darwin’in teorilerinin 'terörizmin gerçek kaynağı' olduğu iddia edildiğine dikkat çekti.

AYRINTILI İNCELEME TALİMATI


Bu arada, Le Figaro ile konuşan Paris’teki Jussieu Fakültesinden biolog Herve Le Guyader de, 'Yeni bir yaratılış türü söz konusudur, Kuzey Amerika’daki Hıristiyanlıktan ilham alan yaratılıştan çok daha tuzağa düşürücüdür' değerlendirmesini yaptı.


Le Guyader’in Ulusal Eğitim Başmüfettişliği’nce 'Yaratılış Atlası'nın ayrıntılı bir inceleme yapmakla görevlendirdiğine de dikkat çekildi.
Fransız gazetesi, 'Şimdi ortaya çıkması gereken şey, Harun Yahya’nın arkasında kim gizleniyor ve özellikle bu çok pahalı kitabın basılması, kitlesel -ve bedava- dağıtımının kimin tarafından finanse edildiği' ifadesini de kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu