Genç Parti'de sürpriz istifa

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Gönül Saray Alphan, 4 yıl görev yaptığı partiden istifa etti. İstifa gerekçesi hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Alphan, sadece “İmamını çok değiştiren insanlarla anlaşamadım” dedi.

Genç Parti'de sürpriz istifa
Genç Parti'de sürpriz istifa
GİRİŞ 05.04.2007 15:42 GÜNCELLEME 05.04.2007 15:42

Siyasete DSP'de başlayan Gönül Saray Alphan (54), 21'inci dönemde Amasya milletvekiliği yaptı. Ziraat Fakültesi mezunu olan Alphan, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi DSP'den koptu ve aktif siyasete ara verdi. 2003 yılında Genç Parti'ye girdi ve Avrupa Birliği ile dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. İzmir'de yaşayan ve seçimde ilk sıradan aday gösterilmesi beklenen Alphan, son bir ayda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle partiden koptu.

İstifasının gerekçeleri hakkında ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçınan Alphan, “En kötü zamanlarında bu partiyi omuzladım. Şu an parti yükselişe geçti ve ben gidiyorum. Bu anlamda vefa sorunum yok. Ancak artık siyasete ara vermek ve huzur bulmak istiyorum. İmamını çok sık değiştiren insanlarla anlaşamadım. İstifamın nedenlerini kamuoyu ile paylaşmayı etik bulmadığım için konuşmayacağım” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor