'AKP kazanırsa darbe olabilir'

10 milyonluk tirajı ile dünyanın en büyük gazetesi olan Yomiuri gazetesindeki makalede seçimleri AKP’nin kazanması halinde ülkenin çok şeffaf hale gelebileceği savundu ve ekledi:

'AKP kazanırsa darbe olabilir'
'AKP kazanırsa darbe olabilir'
GİRİŞ 10.06.2007 13:20 GÜNCELLEME 10.06.2007 13:20
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

10 milyonu aşan günlük tirajı ile dünyanın en büyük gazetesi olarak nitelendirilen Japon Yomiuri gazetesinde yayınlanan bir makalede Türkiye’deki seçimlerde AKP’nin “İslami demokratları”nın kazanması halinde ülkenin çok şeffaf hale gelebileceği savunulurken “En kötü senaryoya göre, ‘İslami demokratlar’ın galibiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden baskı, ya da bir darbeyi tetikleyebilir” denildi.

Yomiuri tarafından yayınlanan “Türkiye’nin laikliğe meydan okuma” başlıklı, İslam uzmanı, Tokyo Üniversitesi Profesörü Masayuki Yamauchi imzalı makalede, TBMM’de Mayıs ayında yaşanan gelişmelerin laikliğin demokrasi ile bağdaşmayabileceğini gösterdiği öne sürüldü.

Türkiye’de gelecek seçimlerin sonucunun “sadece Türkiye’nin 21. yüzyılının geri kalan kısmındaki yolu değil, aynı zamanda laikliği umursayan Arap ülkelerinin geleceğini de etkileyeceği” yorumu yapıldığı makalede şu değerlendirme yapıldı:

“AKP’nin ‘İslami demokratlar’ seçimi kazanırsa, diğer bazı olumlu önlemlerin arasında bilgi açıklayarak ve temsil yada parlamenter demokrasiyi teşvik ederek ülkeyi önemli ölçüde şeffaf hale getirebilir.”

Buna karşın, seçimleri “aşırı laikler”in kazanması halinde “Türkiye’nin kapalı sivil toplum ve elidin hakimiyetindeki siyasette pek fazla bir değişiklik olmayacağı” savunulduğu makalede şöyle devam edildi:

“En kötü senaryoya göre, ‘İslami demokratların galibiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden baskı, yada bir darbeyi tetikleyebilir.

Askeri gücün kullanılması da Türkiye’nin ılımlı ‘laik İslami’ toplumunun, partili bir siyasi sistem tesis etme deneyimini batırırdı.”

YORUMLAR 163
  • mehmet kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    fesuphanallah. ne darbesinden bahsediyorsunuz yaaa.bunlar paşa paşa geleecek başa ve bundan sonra siyasete yapılan darbe halka yapılmış olarak kabul edilirrrr.......
    Cevapla
  • yüksel öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    çok zor be!. darbe yapmak istiyorlar ama ;olgunlaşması için zamana ihtiyaçları var. milletin gözü açıldı,inadırmaları gerekiyor da çok zor.toplumsal desteği alamazlarsa kendi sonlarını hazırlamış olacaklarının farkındalar .her zamankinden daha fazla güçlü olmalıyız.
    Cevapla
  • mert karaağaç 16 yıl önce Şikayet Et
    . “İnsan”ın başına ne geldi ise, “geçmişte takılması ya da gelecek tasarımlarına odaklanması sonucu anı yaşayamaması”ndan, “ŞİMDİ”nin hakkını verememesinden geldi!Ve “gelecek” ile “geçmiş”ten bir türlü “bugün”e dönemeyen, “şimdi” ile yüzleşemeyen bu çarpık insan profili, bindiği dalı kesmeye devam ederek hem “şimdi”sini, hem de “geleceği”ni bloke etti.“İnsan”ın en büyük sorunu olan bu önemli tuzak, bugün Türk Siyaseti’nin de en büyük sorunudur! Dolayısıyla da Türk Toplumu’nun!
    Cevapla
  • recai güllapdan 16 yıl önce Şikayet Et
    mert karağaca. kardeş anlaşılan akparti hizmet etmiyor diyorsun.... benim ki sadece merak senin önerin ne? bu arada daha oy kullanmamış biri olarak soruyorum bu güzide soruyu mert kardeş.
    Cevapla
  • gurbetci 16 yıl önce Şikayet Et
    japonda ise karisti. akp yi iktidarda tutmak icin usa ve ab ve diger bazi devletler ve uluslar arasi kuruluslardan verilen desteklere japondanda destek geldi.islami demokratlikmis RP. ve erbakan hoca demokrat degilmiydi onu niye hic bir dis güc desteklemedi aceba böyle disardan destek alanlari ben hic desteklemedim.MIRZA efendi bu konuda sen ne dersin sakin oligarsi moligarsi deme dürüst birsey yazda okuyum zevkli oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu