Gülşen Orhan'ın başörtüsü bile battı!

Sabah gazetesi yöresel eşarp bağlayarak saçlarının zaten yarısı açıkta olan Gülşen Orhan'ı 'AKP'nin başörtülü vekili' ilan etti ve ona 'Gerektiğinde başımı açarım' dedirtti. İşte bize göre günün habercilik başarısı (!)

Gülşen Orhan'ın başörtüsü bile battı!
Gülşen Orhan'ın başörtüsü bile battı!
GİRİŞ 31.07.2007 08:15 GÜNCELLEME 31.07.2007 08:15
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Sabah Gazetesi'nin Hülya Karabağlı imzalı manşet altı haberi


AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, saçının ön tarafı görünen örtünme biçimini anlattı. Orhan, 'Başımdaki geleneksel örtüdür. Bizim oralarda bacılarımız, kadınlarımız başını böyle örter. Ben, gerektiğinde başımı açarım' dedi.

AİLESİ İZİN VERMEDİ
'Nerede, nasıl davranılması gerektiğini bildiğini' hatırlatan Orhan, 'Kapalılıkla ilgili bir sorunum yok. Başörtüsü benim için bir engel değil. Ayrıca, bu başörtüsü de değil. Geleneksel bir örtünme biçimi. Meclis'e başım açık gireceğim. Bu örtünme biçiminin türbanla ilgisi yok. Simge değildir. Ben üniversiteye başım açık gittim ve okudum' dedi. 1970'te Bahçesaray ilçesi doğumlu Orhan'ın çarpıcı bir hayat hikayesi var. Orhan, Bahçesaray'da 11 erkek arasında ortaokul sıralarında oturan tek kız çocuğu. Liseyi Van'da bitiriyor. Ankara Üniversitesi'nin iki yıllık İnşaat Bölümü'nü kazanıyor. Ancak, ailesi Ankara'ya gitmesine izin vermiyor. Üniversite hayalinin gerçek olmaması üzerine evleniyor ve bir çocuğu oluyor. Evlendikten 9 yıl sonra eşini kaybediyor. Zorlu süreci atlattıktan sonra, yeniden üniversite hayali kuruyor ve 2003'te girdiği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden 2007 yılının haziran ayında mezun oluyor. Aynı dönemde milletvekilliği aday adayı oluyor.


VE KONUYLA İLGİLİ BEKLENEN AÇIKLAMA


Gülşen Orhan: Başörtüsü takmıyorum ki çıkartayım!

YORUMLAR 39
  • Kardelen 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne çelişki. Bu kadın vekil,ilk açıklamasında başörtülüymüş gibi açıklamalar yapıyor.Son açıklamasında ise ben başörtü takmıyorum ki çıkarayım diyor.Bu nasıl çelişki!Başörtülü değilse neden seçim çalışmalarında başörtü takmış.Tansu Çillere mi özenmiş?Bunu siyasi rant içinmi yapmış?
    Cevapla
  • Kardelen 16 yıl önce Şikayet Et
    Başörtü. Gülşen Orhan\'ın başına örttüğü başörtüdür.Bunu inkar etmesi gariptir.Geleneneksel bir örtü olabilir fakat başa örtülen her örtü başörtüdür.Onun memleketinde herkes o şekilde bağlamaz sadece bir kısmı öyle bağlar.Başa örtülen örtüye başörtü,başörtüyü bağlama biçimine de başörtü modeli denir.Bu ikisinin arasındaki ayrımı bilmemesi gerçekten ilginç.Gülşen Orhanın fotoğrafına baktığımızda başını türban denilen sıkmabaş tarzında bağlandığını görüyoruz.
    Cevapla
  • serdar sanar 16 yıl önce Şikayet Et
    açmadan girer.. biz oylarımızı başörtü mes\'elesini çözecek diye oy verdik sn.başbakana. bence yarın aslanlar gibi başörtü ile yemin ettirceklerdir. Bülen arınç bey ve cumhurbaşkanı adayımızda başörtülü yemin için Gülşen hanımı destekleyecektir. geleneksel örtü gibi bir savsataya ve takiyyeye itibar etmez başbakanımız. gereğini yapar, yaptırır. o bir Kasımpaşalı çünkü.
    Cevapla
  • serdar sanar 16 yıl önce Şikayet Et
    bence başörtü ile girer. biz oylarımızı başörtü mes\'elesini çözecek diye oy verdik sn.başbakana. bence yarın aslanlar gibi başörtü ile yemin ettirceklerdir. Bülen arınç bey ve cumhurbaşkanı adayımızda başörtülü yemin için Gülşen hanımı destekleyecektir. geleneksel örtü gibi bir savsataya ve takiyyeye itibar etmez başbakanımız. gereğini yapar, yaptırır. o bir Kasımpaşalı çünkü.
    Cevapla
  • varol vatansever 16 yıl önce Şikayet Et
    AKP Haber Ajansı. AKP nin yanlışlarını görmek istemeyenler, MHP ye iftira atmanın faturasını eninde sonunda verecektirler. AKP ne yazık ki Aziz Nesin in ayırdığı bazı kesimlerin gözlerine perde çekmiş, her yaptığı mübah olmuş. Bu kadar da olmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık