Gülşen Orhan: Başörtüsü takmıyorum ki çıkartayım!

Meclis’te kayıt yaptıran AKP’nin Van Milletvekili Gülşen Orhan, “Başörtüsünü çıkardı” haberlerine tepki gösterdi ve 'Ben Başörtüsü takmıyorum ki, çıkarayım...' dedi.

Gülşen Orhan: Başörtüsü takmıyorum ki çıkartayım!
Gülşen Orhan: Başörtüsü takmıyorum ki çıkartayım!
GİRİŞ 01.08.2007 08:21 GÜNCELLEME 01.08.2007 08:21
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Veli Toprak'ın haberi

AKP’li Van Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan’ın kızı, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın eşarbı, başı açma kapama tartışmasına döndü. Seçim gezisi sırasında türban gibi tesettüre uygun bağlamadığı eşarbıyla fotoğraf çektiren Gülşen Orhan, dün Meclis’e gelerek kaydını yaptırdı.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve diğer Van milletvekilleriyle birlikte kayıt işlemini yaptıran Orhan, gazetecilere açıklama yapmadı.


Çelik, “Gülşen Hanım’ın daha ilk günü. Sonra açıklama yapar” diyerek röportaj yapılmasına izin vermedi. Orhan, kayıt işleminden önce VATAN’a yaptığı açıklamada, ’başörtülü vekil’ olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi. Yemin töreninden önce tartışmalara girmek istemediğini kaydeden Orhan, “Yaptığım açıklamalar farklı yönlere çekiliyor. Birileri illa ki ’başörtülüsün, neden çıkardın?’ diye baskı kurmaya çalışıyor. Normal yaşantımda ben zaten başörtüsü takmıyorum ki, çıkarayım. Bu noktaya gelmesinden rahatsızlık duyuyorum” dedi.

Satranç şampiyonu

Bakan Çelik, Orhan’ın Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden mezun olarak arkeolog olduğunu açıkladı. Çelik, Orhan’ın bir satranç ustası olduğunu ve Van’daki yarışmada şampiyonluk kazandığını açıkladı.


İLGİLİ HABER


Gülşen Orhan'ın başörtüsü bile battı!

YORUMLAR 110
  • Kardelen 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne çelişki. Bu kadın vekil,ilk açıklamasında başörtülüymüş gibi açıklamalar yapıyor.Son açıklamasında ise ben başörtü takmıyorum ki çıkarayım diyor.Bu nasıl çelişki!Başörtülü değilse neden seçim çalışmalarında başörtü takmış.Tansu Çillere mi özenmiş?Bunu siyasi rant içinmi yapmış?
    Cevapla
  • FAZLIMALAK 16 yıl önce Şikayet Et
    YORUMA SON NOKTA. Resimlere hiç bakıyormusunuz bayan zaten başörtüsü takmıyor sadece başını örtüyor ben bir milli görüşçü olarak böyle gördüm. Hem bu haliyle meclise girseydi ilk kınayan ben olurdum çünkü örtünme dinimizin emridir sadece başla sınırlı deyildir tüm vücudu kapsar. Onun için açması kapanmasından daha hayırlı görüyorum. Bu örtüyü biz Osmanlı torunları olarak kabul edemeyiz lakin baskıcı bir politikaylada hiç bir yere varamayız insanlar özgür iradesiyle seçmelidir.
    Cevapla
  • Hasan Özer 16 yıl önce Şikayet Et
    Susmak da Erdemdir.. Susmak da Erdemdir.Hâlâ susmayacak mısınız?Bu millet sislere ne yapmalı.Ne bekliyorsunuz?Cennetten arsa verdiniz ama halk size söyleyeceğini söyledi.Susmak da Erdemdir değerli kardeşlerim.Lütfen saygı..
    Cevapla
  • olgar kara 16 yıl önce Şikayet Et
    hala yanlışa yanlış ile gidiyorsunuz. Milli görüşcüler..Öyle bir görüşe sahip değilsiniz. Siz resimde ki bayanın ne taktığını gayet iyi biliyorsunuz ama maksat bağcıyı dövmek.Hem millet size inansaydı, sandıkta en az %10 alırdınız ki artık genç arkadaşlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyor!
    Cevapla
  • serdar sanar 16 yıl önce Şikayet Et
    geç bunları gülşen bebek. milli görüşçüler olarak sizi kınıyoruz. hüseyin Çelik in kontenjan milletvekilisin. anladın sen onu.. şimdi dürüst olun. başörtülü olduğun için seçildin. sp de kaç vaşörtülü vardı sayda bak. Antalya milletvekili hakkını helal etsin. dedikosdusu yapılmıştı. şimdi ampul hasan listesinden seçilen bayan açarım diyor hani Allahın emri idi başörtü ne tez unuttunuz. bırakın çamur atmayıda başörtüsü namudsunuzu temizleyin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti