PKK’nın elinde napalm bombası var

TSK’nın kimyasal silah kullandığını ileri süren PKK’nın elinde çok sayıda biyolojik ve kimyasal silah var. Örgütün elinde napalm bombası olduğu belirtiliyor.

PKK’nın elinde napalm bombası var
PKK’nın elinde napalm bombası var
GİRİŞ 13.09.2007 06:49 GÜNCELLEME 13.09.2007 06:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haşim Söylemez ve Mesut Çevikalp'in haberi


Önce terör örgütü PKK, ardından DTP milletvekilleri ortaya attı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak’ın Uludere ilçesi Uzungeçit beldesi kırsalında öldürülen 11 teröriste karşı “kimyasal silah” kullandığı iddiasını… DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ileri sürdüğü bu görüşlere sert bir cevap veren Genelkurmay Başkanlığı, iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Terör örgütü ve yandaşlarının “kimyasal silah” iddiasından muradı, siyasi propaganda yapmak. Halbuki PKK cephaneliği kimyasal ve biyolojik silahlarla dolu. Örgütün elinde arsenik, kolera mikrobu, şarbon gibi kimyevi ve biyolojik silahların yanı sıra napalm bombasının da olduğu ileri sürülüyor.

Örgüt kaynaklarına göre söz konusu bombalar yaklaşık iki yıldır PKK’nın elinde. Bombalar, Halk Savunma Güçleri (HPG) komutanı Fehman Hüseyin’in görevlendirdiği özel korumalar tarafından Kandil eteğindeki Kurtak köyü yakınında bir kampta muhafaza ediliyor. Bu kişilerin kimyasal silahlar konusunda uzman olduğu da aktarılan bilgiler arasında. Bombaların miktarı ise bilinmiyor. Örgüt içi yazışmalara göre napalm bombaları terör örgütüne 2005’in Aralık ayında Kuzey Irak’ta teslim edilmiş. Bombaları teslim edenlerin PKK’dan birtakım isteklerde bulundukları da aktarılan bilgiler arasında. Ancak isteklerin ne olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılmış değil.

İki yıl öncesine dayanan gizli devir teslimin ortaya çıkmasının sebebi ise iki ay önce Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında başlayan liderlik kavgası. Temmuz başlarında bir açıklama yapan Fehman Hüseyin, “Türk Ordusu Kuzey Irak’a girerse, biz de kendilerini kimyasal silahlarımızla karşılarız. Tankımız yok ama kimyasal silahlarımız var. Napalm bombalarımızı zamanı gelince kullanacağız.” tehdidini savurmuştu. Türk istihbarat birimleri mezkûr bombaların PKK’nın eline geçtiğini biliyor; ancak bunu ispatlamak için delil bulmakta zorlanıyordu. Örgütün felakete yol açabilecek bu bombaları PKK’ya yönelik topyekûn bir askerî operasyon olursa kullanacağı öne sürülüyor.

Napalm bombası terör örgütleri tarafından kullanılan bir silah değil aslında. Çünkü bomba daha çok devletlerarası resmî yazışmalar neticesinde elde edilebiliyor. Bazı yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzinle karışımından elde edilen bomba, patladığında yangına yol açıyor. Harvard Üniversitesi’nden Louis Fieser başkanlığındaki bir araştırma grubu tarafından geliştirilen bomba ilk kez İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya ile ABD arasındaki Tinian Savaşı’nda kullanıldı. 1968 Cenevre Barış Anlaşması’na göre napalmın kullanılması yasak; fakat birçok ülke söz konusu bombayı zaman zaman kullanabiliyor. Nitekim Irak’ı işgal eden ABD’nin bu bombayı 31 Mart ve 2 Nisan 2003 tarihlerinde kullandığı ortaya çıkmıştı. The Independent gazetesinin 19 Haziran 2005’te verdiği haberde Iraklılara karşı napalm bombası kullanıldığı delilleriyle yazılmıştı. ABD Savunma Bankalığı bu haberi yalanlamadı, sadece insanlardan uzak bir yerde kullanıldığını iddia etti.

PKK’DA KİMYASAL SİLAH OLDUĞU DOĞRULANIYOR

PKK’nın elinde kitle imha silahları olduğunu yabancı istihbarat kaynakları da doğruluyor. Kanada Güvenlik ve İstihbarat Servisi’nin (CSIS) 1999’da yayımladığı bir raporda PKK dâhil birçok terör örgütünün elinde kimyasal silahlar olduğu belirtiliyor. Washington’daki Kimyasal ve Biyolojik Silahların Çoğalmasını Önleme Programı’nın Direktörü Dr. Jonathan B. Tucker tarafından ABD Senatosu’na 2001’in Kasım ayında sunulan raporda da PKK’nın kitlesel ölümlere yol açan silahlara sahip olduğu belirtiliyor. Araştırmacı yazar Ronald G. Purver’ın “Kimyasal ve Biyolojik Terörizm, Kamu Güvenliği İçin Yeni Tehdit” adlı kitabında PKK’nın sahip olduğu kimyasal ve biyolojik silah imkânı şöyle anlatılıyor: “Mart 1992’de PKK tarafından Türk Hava Kuvvetleri’nin İstanbul’daki Karargâhı’nın su tanklarına öldürücü gücü artırılmış potasyum siyanit atılmış; zamanında müdahale edilmesi sayesinde can kaybı engellenmiştir. 1996’da Türk güvenlik güçleri bir dizi gizli operasyon sonucunda 19 konteyner hardal gazı ve bir konteyner sarin gazı ele geçirmiştir. Her konteynerdeki öldürücü madde en az 5 kilometrekarelik alandaki tüm canlıları yok edebilecek durumdaydı.”

İngiliz Observer Gazetesi’ne 29 Eylül 1997’de demeç veren Seydo Hazar adlı PKK itirafçısı da ellerinde kimyasal silah bulunduğunu, örgütün sivillere zehirli gaz bombası kullanmak için hazırlıklarını tamamladığını söylemişti. İngiliz yetkililere kendisini koruma karşılığı bilgi vermeyi öneren PKK itirafçısı, örgütün Türkiye’de sivillere ve İngiliz kuruluşlarına karşı Japon “Yüce Gerçek” tarikatının kullandığı “sarin” gazı dâhil, bazı kimyasal silahlarla saldırmayı planladığını dile getirmişti.


(Aksiyon)

YORUMLAR 6
  • deli-divane 16 yıl önce Şikayet Et
    komik. tansu ciller hanimda yaktirdigi koyleri pkk nin helikopteri var diye masumlastiriyordu..simdide pkk nin elinde bilmem neler varmis gibi bilgiler..acaba neler ort bas edilecek ALLAH bilir..ne diyeyim......ALLAH kurde sabir versin...DUNYANIN hic bir halki KURTLER kadir..baski zulum iskence katliam ihanet gormemistir..!!!!ALLAH sabir versin bediuzzamanin cocuklarina.!
    Cevapla
  • rodirenas 16 yıl önce Şikayet Et
    tehlike büyük. bir PKK\'li bizim şırnaktaki alaya tek başına baskın yapıp sabaha kadar bir keleşle idare ediyordu. Bir de napalm bombası v.s almışlar, ayvayı yedik. Allahtan babam ordudan emekli oluyor operasyonlara gitmeyecek.
    Cevapla
  • murat fehmi Baran 16 yıl önce Şikayet Et
    napalm bombası mı varmış. onca yıl şırnakta yaşadım valla keleş tarzı silahlardan başka silah kullandıklarını bilmiyordum şarbon da varmış vay be bu adamlar neymiş dağda mikrobiyoloji okuyup laboratuvar mı açmışlar ne iyide bu silahlar madem var peki niye kullanmıyorlar sorarım size hepsi palavra uludereli olan benim orda kimyasal silahtan hayvanlar telef oldu otlar kurudu genelkurmay istediğini desin
    Cevapla
  • nevzat özkan 16 yıl önce Şikayet Et
    . napalm bombası he,vay vay vaay.tabiki olur amerika verdikten sonra,belki daha neler var neler,bu bomba olayı iyi sardı be,dün medyada yer aldı,ruslar dünyanın en büyük bombasını yapmışlar,adını da bombaların babası koymuşlar,rusların bombası varda bizim yok mu,en büyük BOMBA bizde, adı mı, adı İRTİCA,elin uşağı bomba yapmış ülkem için ne yaprım demiş,bizde de adamın biri kalkmış yeni anayasa yapılamaz demiş,sanki yapanlar hukuk profösörleri değilmiş gibi,gelde bu adamlarla dünyada kendi gücünü kur,çok zor
    Cevapla
  • mehmet ali kutsal 16 yıl önce Şikayet Et
    biz TÜRK\'üz...... ben içinde yaşadığım, ekmeğini suyunu içtiğim, vatanım için kanımın son damlasına kadar savaşmaya, ölmeye, öldürmeye hazırım... demek istediğim ben ve benim gibiler varolduğumuz sürece TÜRK\'e Dünya üzerinde yenilgi hezimet veya buna benzer şeyler ne yapılabilir ne yaptırılabilir böyle bir hataya düşecek adam sonunuda kendisi hazırlamış demektir bizim ALLAHTAN başka güvendiğimiz kimsede yok... TÜRK\'e saldıran kendi mezarını kazsın!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?