Tamer Korkmaz Zaman'dan niçin koptu?

Zaman okurlarının bir çoğu tarafından, geleceğin “Fehmi Koru”su olarak gösterilen Tamer Korkmaz yaklaşık bir aydır köşesinde yazmıyor. Bazıları bunu, 'Zaman'ın Emin Çölaşan vakası' olarak yorumluyor...

Tamer Korkmaz Zaman'dan niçin koptu?
Tamer Korkmaz Zaman'dan niçin koptu?
GİRİŞ 20.11.2007 11:15 GÜNCELLEME 20.11.2007 11:15
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Kulis Ankara


Zaman’ın Emin Çölaşan Vakası..

Daha Üniversite’nin Gazetecilik bölümünde okurken, aynı sınıfta okuduğumuz Zaman okuru Şakird arkadaşlar, Tamer Korkmaz’ı geleceğin “Fehmi Koru”su olarak görürlerdi.

Cemaat üst yönetimi de öyle görüyordu ki; Tamer Korkmaz’ı ‘dil öğrensin’ ve ‘kendisini geliştirsin’ diye 2 yıl Amerika’ya gönderdi.

Ama sonra garip şeyler olmaya başladı. Giderek Zaman ile Tamer Korkmaz’ın arası açıldı.

Nihayet bir aydır yazı yazmıyor. Öğrendiğimize göre ipler tamamen kopmuş.

Bu kopuşla ilgili çok şey söyleniyor. Önce yazı yazdığı sayfa değiştirildi. Çok okunan üçüncü sayfadan, yorum sayfasına kaydırıldı. Yorum sayfasında da yazıları giderek alt sütunlara indirildi.

Bir aydır yazmadığı halde gazete yönetiminden bir kişi bile arayıp; “Yazın gelmiyor.. Neden yazmıyorsun” dememiş.

Oysa Zaman’ın en çok okunan yazarlarından biriydi.

Doğrudur, değildir bilmiyoruz ama cemaate yakın isimlerden bir tanıdık Tamer Korkmaz’ın gidişini, Emin Çölaşan’a benzetti:

“Emin Çölaşan AKP’yi, Tamer Korkmaz ABD’yi eleştirdiği için gitti” dedi.

Ayrılmadan önceki son bir haftalık yazılarına baktık:

Gerçekten istisnasız hepsi Amerikan karşıtı yazılardı!...

Mesela son yazdığı yazıların bazı başlıkları şöyle: “PKK Silahlarının üzerinde USA yazıyor” “Ankara’dan Sam Amca’ya: Madem öyle gel böyle”

“Washington’a posta koymak”

“İnceldiği yerden kopsun”

Ve Tamer Korkmaz, Zaman’dan koptu.

YORUMLAR 74
  • fatih demir 16 yıl önce Şikayet Et
    YeniŞafak en iyisi. Biz de ev arkadaşlarıyla istişare yaptık,YeniŞafak\'a uygun gördük.Çünkü Yenişafak Vakit\'e göre biraz daha kaliteli bir yazar kadrosuna sahip,yani Vakit o yönden eksik gibi...Onun için biz de sesleniyoruz:Tamer abi,Şafak bir de sizinle doğsun üstümüze...
    Cevapla
  • Doktor Aga 16 yıl önce Şikayet Et
    Kim ihanet icerisinde goruyoruz. Zamana son gunlerde bir komplo oldugu acikca ortada. Ozellikle ulusalcilarla ve din dusmani perincekle ayni kulvarda siyaset yapip millete dindar gozukenlerin gercek yuzu ortaya cikiyor boylece. Kanal5 ile perincegin ulusal kanali BIRLIKTE ayni frekansta yayin yapiyor. Zira ittifak halindeler. aponun dostu perincege gonul baglayaip muslumanlara iftira ve komplonun alasini yapan din somurucusu bir siayasi partinin gazetesinin yalanlarida zaman yazari tamer beyin zamanda tekrar yazmasiyla ortaya cikacaktir
    Cevapla
  • Doktor Aga 16 yıl önce Şikayet Et
    Duyum almislarmis. Emin colasanin minik kusundanmi aldiniz bu duyumu. Bende duyum aliyorum milli gorusculer hakkinda. Hemde cok agir ithamlar. Ama ben ulu orta soylemiyorum bunlari. Cunku dogru oldugunu arastirmadan o seyi soylemek eger iddia dogru degilse iftira olur. Simdi tamer korkmaz tekrar zamanda yazarsa ve ortada birsey yoksa milli gazete bu lekeyi nasil temizleyecek.Ben dindarim diyen kesimlere iftira yakisiyormu. Belkide tamer korkmaz izindedir.Neden zamana sorup isin aslini ogrenmeden fitne cikarmaaya calisiyor milli gazete.Gorecegiz kim yalanci cikar ortaya elbet
    Cevapla
  • nuretdin said avcı 16 yıl önce Şikayet Et
    içerdeki hainler. ben bir zaman okuru olarak tamer korkmazın yazılarını beğeniyle takip ediyordum fakat bir türlü sürekli olarak yazılarını göremiyorduk ben adı geçen gazetede ve/veya o gazete ile ilişkilendirilen cemaatte hainlerin sesinin çok çıkmaya başladığını görüyorum bence tamer beyin yazılarınıda bu içerideki hainler engelledi ve sonunda gazeteden ayrıldı (hainler en alt tabakadan en üst tabakaya kadar yer tutmuşlardır)
    Cevapla
  • ercan tiryaki 16 yıl önce Şikayet Et
    GUVENSEM MI. cumhuriyet gazetesi\'yle kolkola siyasi mucadele yapan, ilhan abileriyle sozbirligi etmiscesine politika izleyen, ulusalci, aydinlikci ve de irkci kesimlerle birlikte ayni hedefe kilitlenmis ve ayni kulvarda siyaset yapan bu kesimin gazetesine ne kadar guvenilir, yorumu sizlere birakiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil