Alkışlarla cezaevine yollandılar

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte tutuklanan 8 kişi, cezaevine gönderildi.

Alkışlarla cezaevine yollandılar
Alkışlarla cezaevine yollandılar
GİRİŞ 27.01.2008 00:40 GÜNCELLEME 27.01.2008 00:40

  Tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, "Susurluk Davası" hükümlüsü Sami Hoştan, Avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Hüseyin Gazi Oğuz ve Oğuz Alparslan Abdülkadir'in adliyeden çıkarılışı sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.


Adliye binasının bahçesindeki basın odasının önünde barikat oluşturan polisler, odaya girip camın önünde de durarak gazetecilerin fotoğraf çekme ihtimalini ortadan kaldırdı. Adliye bahçesinin dışındaki bir alanda tutulan kameraman ve foto muhabirlerinin de görüntü alamayacağı şekilde yanaştırılan bir Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilen tutuklular, cezaevine gönderildi.


 Tutuklulardan Hüseyin Görüm adliyeden çıkarken, "Kuvayı Milliye 1919 kazandı" diye bağırdı. Adliye bahçesinde bulunan tutukluların yakınları da "Vatan sağ olsun" diyerek, tutukluları alkışladı.


Bu arada, tutukluların çıkışının beklendiği sırada adliyenin diğer kapısına bahçeden geçmek isteyen avukatlar ile polisler arasında tartışma yaşandı. Kısa bir arbededen sonra olay yatıştırıldı. Öte yandan, mahkemece serbest bırakılan Gazeteci Güler Kömürcü hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

YORUMLAR 126
  • alper tunga 18 yıl önce Şikayet Et
    vaybeee. birisi kürdistan falan demiş ruhban okulu açılsın demiş.sanırım bu arkadaşın ne tarihle nede coğrafyayla alakası yok. bu rüyayı gözün açıkken değil git yatağında gör.burası Türkiye göz dikenin vay haline
    Cevapla
  • Cengiz Aslan 18 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını satan, huzurunu bozanları alkışlamak istiyorum diyenler var. Bu çeteleri hapse gönderen yargıyı da ben alkışlıyorum.Sizi topuğumun milliyetçileri çeteci diye suçlananları alkışlayın bakam
    Cevapla
  • turgut selim nizamoğlu 18 yıl önce Şikayet Et
    elleriniz kırılsın. Kim alkışladı ise bu canileri, elleri kırılsın Patrikhane 600 yıl osmanlının hakimiyeti altında kaldı, 52 millet birlikte bu memlekette birlikte yaşadı, Kürtlerin bölgesi Kürdistan anıldı herşey güzeldi, ne zaman bu ergenakoncuların hayırsız ataları İttihatçı Sebataistler bu memlekete dadandı düzen dirlik bozuldu.Ruhban okulu açılacak, ırkların serbestisi verilecek,zulümler sona erecek ve bu islam memleketi yine dünyanın en önde devleti olacak, çünkü Türk islamla var.
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 18 yıl önce Şikayet Et
    Kürtçü şakşakçıları ortalığı karıştırmaya kalkmasın! Lafını bilsin!. Anlattık ama anlayamadın herhalde! Bunlar ülkücü falan değil! Bilmiyormuş gibi yapma! Ülkücülerden uğraşmak bölücü yandaşlarına kalmadı!
    Cevapla
  • Nurunun ışığına pervaneyim 18 yıl önce Şikayet Et
    Mirza lutfen carpitma olayi. Bu vatansevmezler cetesi ulkucu degil ULUSALCI bir ideolojiye sahiptir. Ulkuculer bunlara devlet Bahcelinin israrli uyarilarini dikkate alip uymadilar. Ulusalcilik baska sey ulkuculuk baska sey. Irkciligi ve fasistligi bende sevmem. Lakin ulkuculerin hepsine irkci yaftasi yapistirmakta dogru degil Gercek irkci fasistler ulusalcilardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Dezenflasyon programı birkaç aylık gecikmeyle devam edecek
Fitch Ratings'ten son dakika Halkbank kararı! Resmen KAP'a bildirildi