Bir provokasyon uyarısı da Gülen'e

Sıradan polisiye olayları, dindar kesimin üzerine yıkmaya çalışan güç odaklarının daha kapsamlı provokasyonlar hazırladığı öne sürüldü. Bir oyun da Gülen etrafında kuruluyor.

Bir provokasyon uyarısı da Gülen'e
Bir provokasyon uyarısı da Gülen'e
GİRİŞ 16.02.2008 16:26 GÜNCELLEME 16.02.2008 16:26
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Türkiye'de demokratik hak ve özgürlüklerin genişlemesini hazmedemeyen kimi çevreler bu sürecin kesintiye uğratılması için yoğun çaba sarf ediyor. Çeşitli provokasyonlar planlayan karanlık güçler akla hayale gelmedik yöntemlere başvuruyor.


YENİ PROVOKASYONLAR HAZIRLANIYOR


Güvenlik güçleri, bazı hain odakların provokatif amaçlı eylemler için harekete geçmeye hazırlandığını belirledi. Bu girişimler arasında Fethullah Gülen ismini bu türden olaylara karıştırma çabası da var. Ülkesine bağlılığı, insana olan sevgisi ve eğitime verdiği önemle tanınan Fethullah Gülen'in adını, bütün uğraşlarına rağmen şimdiye kadar hiçbir yasadışı olaya karıştıramayan karanlık güçler şimdi yeni planlar yapıyor. Bu iş için, dinin adını kullanan yasadışı örgütlerin, sözde legal kuruluşlarının kullanılması hedefleniyor.


PROVOKASYON NASIL İŞLEYECEK?


Edinilen bilgilerine göre, çeşitli vakıf, dernek ve öğrenci evleri açılarak buralara Fethullah Gülen'in eserleri konulacak. Bu vakıf ve derneklerde Gülen'in posterleri asılacak, afişleri yer alacak. Hocaefendi'nin kitap, kaset ve CD'lerini de yine buralarda bulmam mümkün olacak. Ayrıca üniversitede okuyan geçler için de öğrenci evleri açılacak. Yine bu evlerde de bol miktarda Gülen'in kitapları ve vaazlarının yer aldığı kasetler bulundurulacak. Yani bu vakıf, dernek ve öğrenci evlerinin gerçekte hiçbir alakası olmadığı halde Gülen'le irtibatlı yerler olduğu görüntüsü verilecek.


İFTİRA ZEMİNİ HAZIRLANIYOR


Daha sonra da bu mekanlarda çeşitli yasa dışı organizasyon ve faaliyetler gerçekleştirilecek, suça iştirak edilecek. Baştan sona her adımı planlan kirli oyundaki son perde ise asıl amacı ortaya koyuyor.
Daha sonra bu evlere yapılacak baskınlarla, terörü hayatı boyunca en net ifadelerle lanetlemiş bu mümtaz şahsiyetin isminin bir şekilde kayıtlara girmesini sağlamak hedefleniyor. Oysa Gülen'in hiçbir illegal yapılanma ve örgütlenme içinde olmadığı, Gülen'in daha önce bu tür iddialarda bulunanlara karşı açtığı davalar sonucunda verilen pek çok mahkeme kararlarıyla sabit ve ortada olduğu halde. Yeni iftira planında, hangi köşe yazarı ve düşünüre aleyhte ne tür yazılar yazdırılacağı bile düşünülmüş.


BENZER GİRİŞİMLER OLMUŞTU


Daha önce de benzer hadiseler yaşanmış, bu iş için illegal görüntüden kurtulmak isteyen yasadışı örgütlerin bazı dini motifli dernekleri kullanılmıştı. Bu şekilde yeni bir maskeleme stratejisi uygulayan karanlık güçler, olan bitenden habersiz mütedeyyin insanları etkilemek istemişlerdi. Örneğin "okuma evleri" açılmış ve burada insanlara dini bilgiler vermek suretiyle kamuoyunun sempatisini kazanma amacı güdülmüştü. Ancak bu yapıların, toplum tarafından bilinmesi ve deşifre olması üzerine şimdi sıfırdan kurulacak dernek, vakıf ve talebe evleriyle yeni bir plan uygulamaya konmaya hazırlanıyor. Daha önce de aynı şekilde misyoner evlerine Gülen'in eserleri bırakılarak, sözde bir ilişki kurulmaya çalışılmıştı.


Demokrasiye karşı akla hayale gelmeyecek tuzakları kuranların, demokratik yollardan iktidarı asla elde edemeyeceklerini bilen, bunun için ülkede bir iç karışıklık ortamı oluşturmayı hedefleyen hazımsız yapıların bu yeni provokasyonları akılları durgunluk veriyor.


TÜRKİYE GÜLEN'İ TANIYOR


Halbuki, bütün ömrünü dünyevi hiçbir makam ve menfaat beklentisi içinde olmadan ve 'Sadece Allah rızası için Türk milletine ve bütün insanlığa İslâm'ın yüce mesajını anlatmaya vakfetmiş olan Gülen'in en küçük bir şüpheyi davet edebilecek herhangi bir davranışı, söz konusu dahi edilemez.


Yeni provokasyonları planlayanlar aslında Gülen'i hedef aldıkları kadar, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü de hedef alıyorlar. Çünkü Türkiye üzerine plan yapan yerli yabancı bütün odaklar çok iyi biliyor ki; Gülen'in ektiği sevgi tohumları ve onlardan yeşeren barış fidanları olduğu müddetçe, Anadolu bütünlüğünü korumaya devam edecek. Ve bu topraklardan yükselen ışık, yeryüzünün dört bir yanında aydınlanmaya vesile olacak.

YORUMLAR 93
  • Numan Mukarrin 16 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir örnek.... hocaefendinin 100 den fazla eserini ve sohbetini okudum dinledim, bence hocaefendi iyi bir örnek oluşturuyor günümüz müslümanları için, bu şekildeki haberlerle oyalanmamak ve mücadeleye devam etmek lazım, taki huzurlu ve güvenli bir dünya sağlanıncaya kadar...
    Cevapla
  • Ertugrul Acik 16 yıl önce Şikayet Et
    Eymen ozkan. Arkadasim oncelikle boyle basit basit yok kapasite,yok zekan gibi kelimelerle hitap etmemeye calis.Gercekten cok basit ve hic kimse boylesine bayagi bir hitaptan ne etkilenir ne de alinir,hic gerek yok.Ikincisi ben o kitaplari lisede bitirmistim,lugatini ezbere bilirim.Ucuncusu oldugunu sandigin sey dedigin yerde degil ama neyse. ...kelime-i kudsiyesi cifir ve ebced hesabıyla ve üç cihet-i mânasıyla Said-ün Nursî\'ye tevafuk etmesidir.Arkadasim tevafuk etmesi demek,en basit anlami ile tesaduf etmek demektr
    Cevapla
  • fatih tem 16 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜR EDİYORUZ. güvenlik güçlerine teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • tahajasin 16 yıl önce Şikayet Et
    MUSLUMAN,MUSLUMANIN KARDESI. *Musluman bir kisiyi niye elestiriyorsunuz,Dinsizler dururken. *yorumlar hakaret dolu,kulakdan dolma haber, cahillik buna derler.
    Cevapla
  • meysa akbulut 16 yıl önce Şikayet Et
    Kadrolu Hoca Efendi düşmanları yine işbaşında. Aşağıdaki yorumların bir kısmını okuyunca \'kadrolu Hoca Efendi düşmanları\' tekrar mesaiye başlamış olduğunu görüyoruz. Yukarda ki haberde ortaya çıkartılan provakasyonlar var da internet ortamı provakatörleri boş durur mu? Onlar da saldırıyorlar klavyeye. Amaç müslümanı müslümana kırdırmak. Yemezler, bütün oyunları ortaya çıktı.Türkiye de Dünya da Hoca Efendiyi tanıyor ve seviyor.Kim ne yaparsa yapsın, birileri ne kadar klavyeye hırsla saldırırsa saldırsın boşuna. Kıskanlıktan vazgeçin davaya yardım edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor