Nejat Uygur çocuklarını hatırlamıyor

Usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur 81 yaşında ve yılların tiyatro sanatçısı artık hasta. Uygur, geçmişi hatırlıyor aama hatırladıklarının bugünle pek ilgilsi yok.

Nejat Uygur çocuklarını hatırlamıyor
Nejat Uygur çocuklarını hatırlamıyor
GİRİŞ 07.05.2008 19:28 GÜNCELLEME 07.05.2008 19:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Usta tiyatrocu Nejat Uygur artık hasta... Zihni durmadan ona oyunlar oynuyor. Bugünle 20 yıl önceyi karıştırıyor. Bugüne dek ondan tiyatro dersi alan oğulları Behzat ve Süheyl ise, artık onun sayesinde bir hastaya nasıl bakılacağını öğreniyor. Umutsuzluğa kapıldıkları anlarda, Nejat Uygur bir espri patlatıyor ve moralleri yerine geliyor.....

Nejat Uygur 81 yaşında ve yılların tiyatro sanatçısı artık hasta Oğulları Ahmet, Behzat, Süheyl, Süha ve Kemal ise hasta yakını konumunda. Otoriter babaları; bir anda onların çocuğu gibi oldu. Uygur geçmişi hatırlıyor ama bugünle pek bir ilgisi yok. Yedi aydır eski dünyanın içinde yaşıyor. Sol tarafı tutmuyor, zihni gelip gidiyor ama o hala tiyatro projeleri peşinde. Bu hayalleri onun hayatta kalmasını sağlıyor. 11 torunu var; onları bazen çocukları sanıyor. Sürekli eski repliklerini tekrarlıyor. Zar zor konuşuyor ama yıllarca oynadığı oyunlarını, hasta yatağında yeniden canlandırıyor.

EN ZOR OYUNU BU!

Her zaman baskın olan babalarının bir anda çocuklaştığını görmek, Uygurlar için hiç de kolay olmamış. Şimdi Behzat ve Süheyl Uygur, en zor oyunlarını babalarına karşı oynuyor. Babaları her gün onların karşısına başka bir zaman diliminde çıkıyor. Bazen 10 yıl öncesine, bazen de 20 yıl öncesine dönüyor. Onlar da hemen durumu kavrayıp, doğaçlama yapıyor.


 'Nejat Uygur artık hasta halinin görülmesini istemez' diye düşündükleri için bu konuda aylardır konuşmak istemiyorlar. Bir aile için en zor durumlardan birini yaşıyorlar. Babalarının yaşarken artık eskisi kadar doğru karar veremediğini bilmek, hiç de kolay olmamış onlar için.


Milliyet

YORUMLAR 5
  • emre sak 16 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bu yorum bu. yok çocukları nejat uygura bakmayacaklarmış birde üstüne üstük onların islam ahlakına göre yetişmediğini ve babalarına bu yüzden bakmayacakları söylüyorsun. sen kimsinki insanların ahlaklarını ve vicdanlarını yargılıyorsunun.onları yakından tanıyormusun yada sana bir yanlışlarımı oldu bu dediğin açıkça iftiradır .
    Cevapla
  • Mehmet YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    Salih İmamoğlu Beyefendi\'ye. Öncelikle Nejat Uygur\'a Allah\'tan şifa diliyorum. Dilerim tez zamanda sağlığına kavuşur. \"islam ve iman ahlakıyla yetişmeyen nesillerden fazlasını beklemek hayalcilik olur\" laf mı kardeşim. İnsanın anne babasına sevgi ve şevkat göstermesi için mutlaka İslam ahlakıyla mı yetişmesi lazım. Gökkubbe altında farklı inançlara sahip milyarca insan var. Bunlar içinden sadece İslam ahlakıyla yetişenler iyi insanlardır, diğerlerinden birşey beklenmez demek sizin cahilliğinizdir.
    Cevapla
  • yeliz erkan 16 yıl önce Şikayet Et
    allah akıl fikir versin salih kardeşim sana. bu nasıl bir yorumdur allah sıhhat versin diyeceğene çocukları belki bakmazmış nerden çıkarıyosunuz kardeşim nerden biliyorsunuz içlerinemi girdiniz adamların ne erdi var kimbilir okusa ne kadar üzülür merhametli olun allahın aşkına ya
    Cevapla
  • Okan Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    . gecmıs olsun . Ne demek oldugunu bıraz anlıyorum
    Cevapla
  • salih imamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    iman ve islam. iman ve islam ahlakıyla yetişmemiş çocukları inş içlerinde allahın kendilerine verdiği vicdan hurmetine babalarına bakarlar ve belkide son zamanlarında ona şefkatli ellerini uzatırlar hani bi iki yıl sonra şöyle bir haber duysam nejat uygurun oğulları bir yıldrı babalarını hiç görmedi.. şaşırmam inş böyle olmaz ama islam ve iman ahlakıyla yetişmeyen nesillerden fazlasını beklemek hayalcilik olur bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele