YouTube, terörist yetiştiriyor!

Bu iddia, Amerikalı senatör Joseph Lieberman'a ait. Ülkemizde erişimin engellendiği YouTube'un, senatöre verdiği cevap ise oldukça şaşırtıcı.

YouTube, terörist yetiştiriyor!
YouTube, terörist yetiştiriyor!
GİRİŞ 21.05.2008 08:50 GÜNCELLEME 21.05.2008 08:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ShiftDelete.Net'in haberine göre; ABD'li Senatör Joseph Lieberman, YouTube üzerinden yayınlanan ve ABD'nin İslâmi terör korkularını (paranoyalarını, desek daha doğru olur) tetikleyen videoların kaldırılmasıyla ilgili yürüttüğü çalışmada, YouTube'dan ilginç bir yanıt aldı. Gelen yanıta göre YouTube, sadece ifade özgürlüğünü savunduğu için bu tür kampanyaların hedefi oluyor.

Yeni Danimarka: YouTube

İfade özgürlüğünün hakaret seviyesine çıkmasına göz yuman YouTube, kişiler arasındaki farklar sebebiyle nefreti körükleyen videolar hariç her içeriğe izin vermeye devam ediyor.


Ülkemizde açılan davaların da temel konusu olan bu tür videolar için YouTube'un cevabı çok kısa ve sorumluluktan kaçar nitelikte.

Senatör Joseph Lieberman iddialarını, 'YouTube'daki videolar sayesinde İslamî terör kendisine güçlü bir ses ve yayın aracı bulmuş durumda. YouTube ise bu teröristlere şuursuz biçimde destek veriyor' diyerek dile getiriyor.

YouTube'un cevabı 'Biz ifade özgürlüğünü, benimsenmemiş görüşlerin de bir şekilde dile getirilmesini savunuyoruz. İnsanlar arasındaki sosyal, siyasal, dini, fiziki farklılıklarla kişilere ve gruplara sataşan içeriğe ise izin vermiyoruz.' şeklinde biraz kaçamak biçimde geldi.

İfade Özgürlüğünün Sınırı Nerede?

Her düşünce, bir grup veya devlet tarafından benimsensin veya benimsenmesin, bir başka düşünceye karşılık olarak ortaya atıldıysa bir çatışmanın çıkması kaçınılmaz. Dolayısıyla burada, adil bir ortam yaratmak adına, çizilmesi gereken önemli bir çizgi var: İfade özgürlüğünün sınırı.


YORUMLAR 3
  • Cengiz Han 15 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Danimarka CHP. Fazla söze gerek yok efendim,Önder Sav\'in ve saksak\'cilarini dinleyin yeter.
    Cevapla
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 15 yıl önce Şikayet Et
    İKi büyük terörist var. Birisi ABD diğeri ise İsrail. Hem de legal, saygın, otoriter... Allah şerlerinden korusun, bizede şuur izan versin.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    ÇETELER PANİKTE, YOUTUBE A BİLE ÇAMUR!. Çünkü çok yakında, öyle videolar, öyle konuşmalar youtuba düşecek ki, devletin sivil ve askeri yüksek bürokrasisi hop hoplayıp hop zıplayacak. Bunlar \' aha Ergenekonun başı da kulağı da kuyruğu da bunlarmış\' dedirtecek cinsten açık, seçik ve net deliller olacak. İyisi mi şimdiden youtube un önünü kesmek!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu