Yeni anayasaya 'ateizm' hak olarak giriyor

Ateizm yeni anayasada güvenceye alınıyor. Yazımı devam eden yeni anayasa yürürlüğe girerse, din ve vicdan hürriyetini düzenleyen maddenin sınırları genişletilecek.

Yeni anayasaya 'ateizm' hak olarak giriyor
Yeni anayasaya 'ateizm' hak olarak giriyor
GİRİŞ 14.08.2013 15:28 GÜNCELLEME 15.08.2013 07:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Partiler, din ve vicdan özgürlüğü maddesine kişilerin inanmama veya dinini değiştirme serbestisinin eklenmesinde uzlaştı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, din ve vicdan özgürlüğü başlığında iki yeni madde yazılmasında da anlaşmaya vardı.

Buna göre, kişilerin tek başlarına veya topluca özel veya kamusal alanda ibadet edebilecekleri hükme bağlandı. Dört parti, kişilerin inancını yaşama, açıklama ve yayma haklarını da mutabakatla güvenceye aldı.

Komisyon, devletin bütün din ve inanç gruplarına karşı tarafsız olduğunda uzlaşmaya varırken, mevcut anayasada yazılı olmayan genel bir ilkeyi de yazılı anayasa metni olarak kayda geçirdi.

Partiler, devletin "din, inanç ve kanaatlerin çeşitliliğine dayalı toplumsal çoğulculuğa saygı göstereceğini" de hükme bağladı.

Komisyon kaynakları mevcut anayasada yazılı olmayan bu ifadenin kayda geçirilmesini Alevilik, Şamanizm gibi her türden inanç grubuna daha özgür bir hareket alanı açılması olarak yorumladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • burakkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN HAKLARI BUNLARI ALLAH GÖRÜYOR. Hesabını vermeyeceğinizimi düşünüyorsunuz davacıyım ahirette
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 10 yıl önce Şikayet Et
    ateizm batılın ta kendisiyken. insan yasasına hak olarak giriyor, hep derim insanları yönetmek için yine insanların kanunu kullanılırsa kaos denilen şey odur, bizi bizden iyi tanıyanın bizler için koyduğu kanunlara göre yönetilmekten başka düzen intizam istikrar ve huzur sağlayacak başka sistem yok
    Cevapla
  • zeyzey 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL OLUR. kirliyi temizi ayırt ederiz böylece
    Cevapla
  • ali dilmen 10 yıl önce Şikayet Et
    yorum. oh negüzel adamların ateist komünist düşünceleride anayasal güvenceye aldınız.bundan sonra seyret devrim eylemlerini yakında lenin stalin sovyetlerine mao nun çinine fidel castronun kübasına döneriz.ondan sonra biz nerede yanlış yaptık diye dizlerimizi döveriz.yavaş yavaş geçlerimizi marksizimi davlinizimi öğretmeya başlarlar nasıl olsa anayasal güvenceleride var zaten gençlerimiz maneviyattan yoksul birazda maddi destek sağlallarsa vay halimize sonra evimizde bile gizli gizli ibadet yapamaz hale geleceğiz ALLAH sonumuzu hayretsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu