Yargıtay Başkanı'ndan yargı paketine itiraz

Yargıtay Başkanı Alkan Meclis'te görüşülecek olan 'Yeni Yargı Paketi' hakkında açıklamalarda bulundu.

Yargıtay Başkanı'ndan yargı paketine itiraz
Yargıtay Başkanı'ndan yargı paketine itiraz
GİRİŞ 24.11.2014 15:47 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:47
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Meclis'teki yasa teklifinde Yargıtay'a yeni daireler kurulması öngörülüyor. Paket, hakim ve savcıların Yargıtay onayı olmaksızın atanabilmesini ve bu görevden alınmasıyla ilgili düzenlemeler getiriyor. Ayrıca yeni yasayla birlikte Adli yıl törenleri tarihe karışacak.

YARGITAY BAŞKANI KARŞI ÇIKTI

Yargıtay Başkanı Ali Alkan ise bu teklifin hazırlanması sırasında Yargıtay'ın ihtiyaçlarının ve taleplerinin sorulmadığına dair bir açıklama yaptı. Yarın Meclis'te görüşülmesi beklenen 'yeni yargı paketi'nin yargı bağımsızlığına ciddi zarar verebilecek nitelikte olduğunu söyledi.

YORUMLAR 27
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Yapma yawww
    Cevapla
  • yeter yeter... 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar cehalet bu kadar eğitimle olur.Aslında kurum taassubu bu memurların iliğine kemiğine nekadar işlemiş..Adalet ..Ah neredesin. sorun bakalım yargıya güven yargıca ,savcıya güven var mı ?Resmen bir idari ve kast sistemi oluşturularak kişilerin kendilerinin savunma hakkın a bile sahip olamadığı yargı sistemi.Hukuk adı altında oluşturulan sistem de Sadece bu memurlar ve onların sistemi özünden ziyade usül ile oyalanıp sonuçta millet ve onun değerleriyle vicdanı ile hiç bir bağı kalmamış uygulamalar haline getirilmiş ,bu zatlara sorarsanız bu kanunlar yapılırken kendi görüşleri alınmıyormuş.resmen yalaqn .Bu yasaları aslında yapanlar bu işten nemalanan memurlar v.s onu onaylayan da halkın seçtiği ve ister istemez bu yasaların ne olduğu konusunda slın da hiç bir bilgisi olmayan ama sırf iyi niyetiiyle bunlara inanan bizim temsilcilerimiz.sonuç hep memurlar iyi ve haklı seçilenler kötü.ADALET TÜM İNSANLAR DA DOĞUŞTAQN GELEN BİR DUYGUDUR.Saedece uygulanırken ve karar verilirken vicdan somut delillere ve akla başvurması lazımken ideolojilere ve çıkazrlara başvurursa sonuç bu olur.ADALETSİZLIK.sonra da bize sorulmuyor. Keşke kanunlaqr yapılırken sadece seçilenler yapı hiç bir memura ve kuruluşa sormasalar.
    Cevapla
  • adaletmi? 9 yıl önce Şikayet Et
    ADALET,mi kaldı? sizin adeletiniz CÜZDANINIZIN arasına sıkışmış. sizler adalettten hiç bahsetmeyin! sizin adeletinizee kimse güvenmiyor güvenmiyor
    Cevapla
  • Hayy 9 yıl önce Şikayet Et
    Yani bi konuşmayın bi fikrinizi içinizde tutun bakalım ya... Atanmışlar olarak seçilmişlere tabi olmayı düşünmek bile zül geliyor. Bunlara konuşma yasağı da getirmek lazım yasayla...Meclistekiler halkın temsilcileri, kapatıyoruz yargıtayı deseler bile saygı duymak zorundasın. İlla ki senin yerine daha uygun bir şey koyarlar, yürütay olur koşutay olur tırıstay olur bişey olur. Kapa çeneni ve sadece asli işini yap...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    malum örgütün ele geçirdiği bir yer nasıl bağımsız oluyormuş? şimdiyi kadar "çoğunluğa ulaştılar bağımsızlığımız elden gitti" diye bir açıklamalarını duymadık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Okuldan atılan kız öğrenci silahla okulun kapısına gelip havaya ateş açtı