AYM'den flaş emeklilik kararı!

Anayasa Mahkemesi, "emekli ikramiyesi ile ilgili önemli hükmü iptal etti.

AYM'den flaş emeklilik kararı!
AYM'den flaş emeklilik kararı!
GİRİŞ 26.12.2014 00:10 GÜNCELLEME 26.12.2014 00:35
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, Emekli Sandığı Kanunu'nun, "emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate alınmayacağına" ilişkin hükmünü iptal etti. 

Ankara 10. İdare Mahkemesi, baktığı bir davada, Emekli Sandığı  Kanunu'nun, 6270 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı  Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile değiştirilen maddesinde yer alan  "…verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler  dikkate alınmaz" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu kanısına vararak, iptaline  karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, davayla ilgili esas incelemesini  yapan Anayasa Mahkemesi, emekli ikramiyesi ödenebilecek sürenin 30 yılla  sınırlandırılmasına ilişkin hükmü oy çokluğuyla iptal etti.

Böylece, emekliler 30 yılın üstündeki çalışmaları için de ikramiye alabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • 2 ay önce emekli 9 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl çalışıp da emekli olanların 10 yılı ne olacak?
    Cevapla
  • Yaşar 9 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan emekliliği cazip hale getirmektir.Biz bu topluma yıllaraca hizmet etmiş memurlarız.Emekliliğimiz gelmiş ayrılamıyoruz..! Neden çünkü maaşımız çok düşüyor emekli olan arkadaşlarımızı görüyoruz geçinemiyorlar.Bazıları acınacak haldedir inanın...Bizde çoluk çocuk okutuyoruz.Çalışırken aldığımız maaşa yakın bir maaş versinler emekli olalım...AYM doğru bir karar verdi kutluyorum emeği geçenleri..Kamuda çalışan memurların emekli olması durumunda bağlanan emekli maaş ve ikramiyesinin hem çalışırken aldığı maaşa hem de kamu işçilerinin aldığı emekli maaş ve ikramiyesine kıyasla ciddi oranda azaldığını, bu durumda emekliliğin neredeyse imkânsız hale geldiğini  görülmektedir.Emekliliği gelediği halde emekli olamayanları Asıl şuçlu gibi göstermeyi bırakın lütfen...! oradan oturduğunuz yerden konuşması kolay sizde ilerde bir aile kurarsanız görürsünüz geçinmek nedir..?Devlet işçiyede memurada adil olsun insanca yaşamak için emekliliği teşvik etsin. 3600 ek göstergeyi bekliyoruz...inşallah hakımızda hayırlısı olur tüm çalışanlar kazanır.hepimiz kazanırız...( Bu yorumu yayınlayın LÜTFEN..ikinci defa gönderiyorum )
    Cevapla
  • Juan Carlo Ramirez 9 yıl önce Şikayet Et
    Ortalama 20-25 yaş arasında memur olan kişiler 30 yıl sonra 50-55 yaşlarında olmakla birlikte devlet 65 yaşında emekli olabileceklerini söylemektedir. Herkes 30 yılını doldurduğunda istese de emekli olamıyor. Zorunlu olarak 40 yıl çalıştığın halde 30 yıl çalışılmış gibi ikramiye ödenmesi haksızlıktır tabi ki. Faydalı bir karar olmuş.
    Cevapla
  • haysin 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar vermiş devlete daha fazla hizmet ediliyor sonrada sen fazla çalıştın diye ikramiyesi verilmiyor böyle saçma bir uygulama olamaz anayasa mahkemesi yerinde bir karar vermiş
    Cevapla
  • cemal 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel bi karar ancak dedeler daha da işi bırakmaz gençler için iyi olmadı birileri gidecek ki birileri gelsin artık giden olmayacağına göre gelende olmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü