İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine geçildi

TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine geçildi.

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine geçildi
İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine geçildi
GİRİŞ 25.02.2015 00:03 GÜNCELLEME 25.02.2015 06:28

Muhalefet milletvekilleri, tasarının görüşmelerine geçilmeden önce söz isteyerek, tutanaklara geçen bazı ifadelerini düzeltti. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, kendisine "yalan söylüyorsun" diye laf atan iki AK Parti milletvekiline, "mikrofonu yedireceğim" dediğini ifade ederek, bunların tutanaklardan çıkarılmasını istedi. HDP istanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise dün yaptığım konuşmada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın ismini "Mustafa Delitaş" olarak ifade ettiğini kaydederek, "Tutanaklarda böyle yazıyor, bunun çıkarılmasını öneriyorum" dedi. 

 MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da MHP politikalarını, çizgisini, ilkelerini ve politika anlayışını ortaya koymaya çalışırken "Bizim partimizin pergelinin sivri ucu"  yerine, "partimizin sivri ucu" ifadesini kullandığına işaret ederek, "Malumunuz, pergelin sivri ucu, Hazreti Mevlana'nın da ifade ettiği gibi hayatın, politikanın, anlayışın, zihniyetin merkezinin neresi olduğunu ifade eder" diye konuştu. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken,  21 Şubat Cumartesi günkü birleşimde tasarının bazı maddelerinin görüşmelerinde, istenmesine rağmen karar yeter sayısının aranmadığını belirterek, Başkanlık Divanı'nın toplanarak söz konusu maddelerle ilgili işlem yapılmasını istediklerini, bu sonuçlanmadan görüşmelere geçilemeyeceğini ileri sürdü. 

Birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın konuyla ilgili olarak Meclis Başkanlığı'na başvurduğunu hatırlatarak, dünkü birleşimde konuyu görüştüklerini söyledi. Yakut, "Başkanlığımızca tutanak ve kamera kayıtlarını karşılaştırmak suretiyle bir çalışma başlatılmıştır. İnceleme sonuçları Başkanlığımızca değerlendirildikten sonra İçtüzük uyarınca işlem yapılacaktır. Konu, Meclis Başkanlığı'na intikal ettirilmiştir. Çalışma devam ediyor" dedi. 

Daha sonra Tasarı'nın 17. maddesi üzerinde verilmiş önergeler görüşülerek madde kabul edildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele