Türkiye'nin terör kurbanı savcıları

Yürüttükleri önemli ve kritik davalar nedeniyle savcılar yasa dışı örgütlerin hedefi haline gelebiliyor.

Türkiye'nin terör kurbanı savcıları
Türkiye'nin terör kurbanı savcıları
GİRİŞ 01.04.2015 12:29 GÜNCELLEME 01.04.2015 12:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan’ın öldürülmesinin yanı sıra Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında bulunduğu gezi parkı gösterileri sırasında yaralananlar hakkındaki soruşturma dosyalarını da yürütüyordu.

Ve dün terör örgütünün üyeleri tarafından rehin alındığı odasına öldürüldü.

Türkiye’de daha önce öldürülen bazı savcıların isimleri şöyle:

Doğan Öz: Ankara’da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Öz, devletin içindeki kontrgerilla yapılanmasını araştırırken 24 Mart 1978’de Ankara’da kontrgerilla tarafından taşeron olarak kullanıldığı öne sürülen ülkücü İbrahim Çiftçi tarafından öldürüldü.

Ethem Ekim: Adana’da 1978 yılında terör savcısı olarak görev yapan Ethem Ekim, koruma polisi Mehmet Kenar ile birlikte otomobilinde çapraz ateşle öldürüldü.

Metin Şanal: Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde meslekten uzaklaştırılan bir uzman çavuş, 2001’de bir anne ile kızını öldürdükten sonra, adliye binasında Şanal’ı da vurarak, intihar etti.

Murat Uzun: Tunceli’nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un 2012’de PKK’lı bir terörist tarafından başından vurularak şehit edildi.

Hakan Kılıç: Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 5 Şubat 2012’de PKK’nın düzenlediği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Mehmet Türkseven: 28 Nisan 1991’de Bingöl Solhan’da PKK tarafından öldürüldü.

YORUMLAR 2
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    oralardaki adliye binalarına isimleri verilsin.
    Cevapla
  • Insan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gorevini yapan masum silahsiz 2 cocuklu savciyi işid gibi öldür sonrada halkmış devrimmiş berkinmiş diye masal anlat millete
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün