Bahçekapılı: Barolar siyaset yapma yeri değil

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 'Barolar siyaset yapma yeri değil' diyerek Danıştay'da geçen yıl ve dün yaşananları değerlendirdi.

Bahçekapılı: Barolar siyaset yapma yeri değil
Bahçekapılı: Barolar siyaset yapma yeri değil
GİRİŞ 12.05.2015 17:34 GÜNCELLEME 13.05.2015 01:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl Danıştay toplantısında ideolojik konuşmalarından dolayı (Dönemin Başbakanı) Recep Tayyip Erdoğan'la tartışma yaşayan Türkiye Barolar Birliği Bakanı Metin Feyzioğlu bu yıl konuşturulmadı.

Yaşanan süreci değerlendiren TBMM Başkanvekili ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ayşenur Bahçekapılı Barolar Birliği Başkanları'nın ideolojik söylemler ile hukuki sorumluluklarının dışına çıktığını söyledi.

Baro başkanlarının ideolojik söylemler içinde olduğunu anlatan Bahçekapılı, "Ben Barolar Birliği yönetiminde olduğum zamanlarda da Yargıtay’da ve Danıştay’da yapılan toplantılarda TBB’na da söz hakkı verilirdi. Fakat şimdiye kadar katıldığım bütün toplantılarda Barolar Birliği başkanlarının hukuki söylemden çıkıp ideolojik söylemlerde bulunduklarına şahit oldum. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Elbette hukuk siyaseti yapabilirler, hukuk yolunda önermelerde bulunabilirsiniz, hukuken eleştiriler yapabilirsiniz ama siyaseti kapsayacak biçimde “deprem evlerinin örneklenmesi” gibi bir siyaset yapılması o kürsü için uygun değildir" diye konuştu.

"BAROLAR SİYASET ÜRETME YERİ DEĞİLDİR"

Baroların hukuk üretme yeri olduğunu belirten Bahçekapılı, "Bir diğer yanı da Barolar, bütün avukatların mecburen kayıt oldukları ve ruhsat aldıkları bir yer bu nedenle Baro yönetiminde ve başkanlığında bulunan kişilerin bütün insanlara aynı mesafede durması gereken kişiler olduğunu düşünüyorum. Baro’ya kayıtlı her kişinin siyasi görüşüne eşit mesafede durmaları gerektiğini hep savunmuşumdur. Sizin inandığınız ideolojinin dışındaki bu kişilerin ötekileştirilmesi, yabancılaştırılması, bu kişileri bir taraf olarak gördüğünüz için onların sorunlarıyla ilgilenememesi kabul edilebilir değil. Bu hukuk dışı bir uygulamadır. Barolar hukuk üretme yeridir, siyaset üretme yeri değildir" dedi.

KAYNAK: ÜLKE HABER
YORUMLAR 13
  • zıpzıp ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    alışacaklar muhakkak başka çare yok ne diyorlardı bir zamanlar istemeyenler iran a arabistana gitmemizi istiyorlardı ya bu vatan bizim eger alışamıyorsanız israil sizi bekliyor allah size fırsat vermesin liderimize de hayırlı uzun ömürler versin tüm dünya mazlumlarının ümidi uzun adam RECEP TAYYİP ERDOĞAN
    Cevapla
  • a.e. 8 yıl önce Şikayet Et
    barolar ve odalarıda kapatmanın zamanı gelmedimi. hepsi sömürücü kuruluşlar.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Alçak koca kulak oh olsun böyle...
    Cevapla
  • Tüm 8 yıl önce Şikayet Et
    odalar dernek statüsüyle yetilendirilmeli.
    Cevapla
  • Egeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ilericiyim diyenler tam gerici,gerici diye yaftalananlar ise gerçek ilericidir.
    Cevapla
  • bahane 8 yıl önce Şikayet Et
    bir Muslumana yukardan bakan, ve gerici diyen herkez asil gericinin en onde gidenidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu