Milletvekillerine tanınan haklar genişletiliyor

Hazırlanan bir yasa teklifi, milletvekillerine yeni haklar öngörüyor. Bu haklar arasında vekillere ait araçlara trafik cezası kesilememesi ve trafikte geçiş üstünlüğü de var.

Milletvekillerine tanınan haklar genişletiliyor
Milletvekillerine tanınan haklar genişletiliyor
GİRİŞ 19.04.2013 08:02 GÜNCELLEME 19.04.2013 08:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili hazırlanan yasa teklifi, parti yönetimlerinin imzasına sunuldu.

Milletvekili haklarının tek bir kanun altında toplanmasını da öngören teklif yasalaşırsa, vekillerin araçlarına trafik cezası kesilemeyecek.

Ayrıca vekillere ait araçlara, trafikte geçiş üstünlüğü sağlanacak.

Protokol sırasına yönelik bir düzenlemenin de yer aldığı teklif, vekillerin illerdeki törenler de validen sonra yer almasını öngörüyor.

Teklife göre vekiller ömür boyu diplomatik pasaport taşıma hakkına da sahip olacak.

Yeni yasanın milletvekillerine getireceği bir başka ayrıcalık da ömür boyu diplomatik pasaport hakkı olacak.

Vekil maaşına bin lira artış öngören madde ise MHP ve CHP'nin talebi üzerine teklifte yer almayacak.

YORUMLAR 5
  • Bilal Yasir 11 yıl önce Şikayet Et
    YE KÜRKÜM YE. Vekil misiniz, asıl mısınız anlamadım. Hiç hakları yoktu, o kadarcık olsun canım artık bişeycik olmaz(!) İki yıl vekillik yapıp en üst düzeyden emekli olmuyorlar, ayda 19300 TL maaş da almıyorlar. En konforlu hastanelerde beş kuruş para ödemeden muayene olmuyorlar. Gittikleri her yere harcırah almadan gidiyorlar. Çoğu garibanın ömründe bile göremeyeceği yemekleri meclis lokantasında neredeyse beleşe yemiyorlar, Cep telefonlarının faturalarını kuruşuna kadar ödüyorlar, bunlara daha bir sürü şey ekleyebiliriz. Bırakın da adamların o kadarcık hakları olsun beyler. Ne kaldı ki geriye. İki yıl milletvekilliği yap, Ömrünün geri kalanını yan gel yat. En üst düzeyden de emekli maaşın gelsin. Oh ne ala memleket. Hakkım varsa zehir zıkkım olsun. sayın editör sana gelince, büyük bir ihtimalle yazımı yine engelleyeceksiniz. Doğruları savunmak kadar yanlışları eleştirmek te bir şereftir.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    PADİŞAHLARI BİLE GEÇTİLER. Osmanlı devrinde padişahların bile bu kadar hakkı yoktu... bir iş yapacakları zaman ihtiyarlar heyetinden oluşan YÜCE DİVAN toplanır ,kararlar burda verilirdi. kendi başına buyruk yaşayan padişah düşürülür,kellesi giderdi.
    Cevapla
  • mustafa akgedik 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke garip gerçekten... adı üstünde vekil vekilin. asıl dan daha çok imkanları var ve kimsede buna ses çıkarmıyor menfaatleri olunca hepsi 550 side evet diyor sonra kayıkçı kavgasına devam....
    Cevapla
  • Reşit ÜNAL 11 yıl önce Şikayet Et
    HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. ben hakkımı helal etmiyorum isterlerse kendilerine bizim paralarımızla altından birar de köşk yaptırsınlar yinede yetim hakkı yediklerini bilsinler asgari ücrete gelince kuruş kuruş hesap yapıyorlar ama kendilerine gelince sessiz sedasız tabi bunda yalaka ve yandaş medyanın rolü büyük , bir günde bu tür uygulamaları yapıyorlar... Allahım adaletine inan cım tamdır adalet er geç yerini bulacaktır...
    Cevapla
  • Fatih Sultan Mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Umumi tuvalette de kapıda beklemesinler. Camilerde en arkalarda durmasınlar gelse de gelmese de imamın arkasında yerleri boş bırakılsın. Ölüleri köylü ile aynı yerde yıkanmasın, mikrop kapar mazallah. Köyden gelen vekiller köylünün Doğan ıyla aynı yolda gitmesin üstün de olsa olmaz. Evine kadar otoban olsun. Milletvekilleri milletin oyu ile seçilmesin onlar ailelerinin oyuyla seçilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!