Başbakan Erdoğan'ı galibiyete taşıyan 10 isim

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim galibiyetinin arka planında 11 kişilik strateji ekibi dikkat çekiyor.

Başbakan Erdoğan'ı galibiyete taşıyan 10 isim
Başbakan Erdoğan'ı galibiyete taşıyan 10 isim
GİRİŞ 01.04.2014 11:24 GÜNCELLEME 01.04.2014 15:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Seçim stratejisini, sloganlarını belirleyen ve Başbakan Erdoğan'la anlık paylaşım yapan kadro yüzde 45'lik oy oranının yakalanmasında büyük pay sahibi. "Strateji Ekibi"nin başında siyasi araştırmalar konusunda uzman olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bulunuyor.

Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Süleyman Soylu'nun da yer aldığı kadronun dikkat çeken isimleri arasında Ankara milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan ile eski Bakan Nihat Ergün de var. Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın, Pollmark'dan İbrahim Dalmış, SETA Başkanı Taha Özhan ve Erol Olçak da strateji ekibi kadrosunda...

AK Parti 'nin strateji ekibi 4 ayrı kamuoyu şirketiyle çalıştı. Pollmark, Anar, Denge ve Genar'a sürekli anket yaptırıldı. 4 firma 81 ilde 200 bin kişiyi kapsayan geniş bir araştırma yaptı. Bu araştırmaların sonucunda ortalama yüzde 46 oy oranı bulundu. Başbakan Erdoğan'a sunulan hiçbir anket yüzde 45'in altını görmedi. 81 il "kesin kazanılacak iller", "kaybedilecek iller" ve "çekişmeli iller" olarak 3 gruba ayrıldı. Sandıktan çıkan sonuçlar anketteki rakamları doğruladı.

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 12
  • dursun yağlıdereli 10 yıl önce Şikayet Et
    haberdeki tespitlere katılmıyorum. başbakan erdoğan ın başarısının sırrı kendisindedir.halkın onu çok sevmesindedir.erdoğan olmasaydı hiç kimse 2,5 milyon kişiyi yenikapıya toplayamazdı.erdoğan sesi kısılana kadar uğraşmasaydı kendi ağırlığını seçime verdiği önemi seçmene yansıtmasaydı oylar bölünebilirdi.bütün o oyların bölünmemesini sağlayan erdoğan faktörüdür.erdoğan olmasa istediğin kadar dombra çal istediğin reklamı yap sonuç farklı olur.
    Cevapla
  • cihank_37 10 yıl önce Şikayet Et
    Teşkilatsız Teşkilatlar. Ak Partinin aslında Recep Tayyip Erdoğan ın en önemli stratejik destekçileri yada yardımcıları teşkilatlara hiç uğramasada her yerde Erdoğan ı savunan toz kondurmayan Belediye Başkanlığı döneminden beri yanında duran ama piyasada hiç görünmeyenlerdir. Bu insanların çoğu mitinge dahi katılmaz. Siyasetden oldukça uzak durmaya çalışırlar. Ama sohbetlerinde dillendirmeyi, Cenab-ı Allah a yakarışlarında onu da katmayı asla unutmazlar. Kimi zaman bir şekilde yüklenen videolar sayesinde bu kişileri görüyoruz. Mesela Ordu daki amca gibi.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR BAŞKA AÇIDAN ( RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİ ) . cemaatin üst grubundaki BÜYÜKLERİN TÜM BASKILARINA rağmen cemaatin alt grubunda ki sohbetlere katılan kardeşlerimiz oylarını ÜST GRUPDAKİ hocalara , abilere , uymayarak SN ERDOĞAN IN arkasında olmuşlardır... CEMAATİN ÜST GRUBU CEZASINI ÇEKMELİDİR...
    Cevapla
  • Emre O. 10 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzaman'ın büyüklüğünü bir daha anlıyorum.. 1950'li yıllarda Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin şu sözü bana ne kadar büyük bir şahsiyet olduğunu bir kez daha gösterdi; "Bu asil Türk milleti, ihtiyarıyla o partiyi (Halk Partisini) katiyen iktidara getirmeyecek!"
    Cevapla
  • Mehmet Caner 10 yıl önce Şikayet Et
    Liste sağlam yalnız..... İsmailağa Cemaati'nin İstanbul mitinginde görünmesi ve Cuma Günü ibadet ederek çağrıda bulunmaları onları tanımayanların bile seçimin ne anlama geldiğini anlamasında etkili olmuştur.Uğur Işılak'ın Dombra'sı zaten tartışılması gerekmeyen Siyaset tarihindeki en etkili çağrılardandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!