İşte yerel seçimlerin en fiyasko anketi

Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti'nin yüzde 45'in üzerinde oy alması akıllara, Zaman gazetesinde Şubat ayında yayımlanan anketi getirdi.

İşte yerel seçimlerin en fiyasko anketi
İşte yerel seçimlerin en fiyasko anketi
GİRİŞ 01.04.2014 11:55 GÜNCELLEME 02.04.2014 06:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimlerden önce birçok araştırma şirketi anket yaptırdı. Yapılan anketlerde AK Parti'nin oylarını yüzde 40'ın altına düşmeyeceği tüm araştırma şirketlerinin ortak fikriydi. Yayımlanan bu anketlerden sadece biri AK Parti'nin oylarının çok düşeceğini söylüyordu.

Zaman gazetesinde 3 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan ve Cihan Veri Toplama Araştırma Servisi'nin yaptırdığı anketi hatırlamayan yoktur.

Bu ankette AK Parti'nin oyları neredeyse 3 Kasım 2002 seviyelerine indirilmişti. 

Zaman'daki 'Toplumsal Gündem Araştırması' anketinde AK Parti'nin yerel seçimlerde yüzde 36.4 oy alacağı değerlendirmesi yapılırken CHP yüzde 28.8, MHP yüzde 20.5, BDP yüzde 7.4 oy alıyordu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 'UYDURMA DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anketin yayımlandığı gün yaptığı açıklamada anketin 'uydurma' olduğunu dile getirmiş ve tepkisini şöyle şu sözlerle göstermişti:

"Bu anketin adı paralel yapı anketidir. Bunlar duymaz uydururlar. Bunlar kendilerine göre bir irade oluşturmaya çalışmak istiyorlar, bunu yapamayacaklar, dünyanın değişik bir ucundan Türkiye yönetilmez, çıkarsın gelirsin ne istiyorsan yaparsın. "


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    cemaat üyeleri arasında yapılmış bir ankettir... cemaatin bile yüzde 36,4 ü akpartiye güveniyor demektir :) yalanc
    Cevapla
  • Musab Ziyad 10 yıl önce Şikayet Et
    % 27 yazan anketi gördüm.. Seçime 3-4 gün vardı. Seçim yasakları vardı. Mübarek(!) bir arkadaşın cep tel. sms olarak anket geldi. AKP % 27 gösteriliyordu. Biraz daha gayret edin akp bitti deniyordu. Özellikle AKP ye yakın partilere sempatisi olan ancak onların seçimi kazanamayacağını düşündüğü için AKP ye yönelen seçmeni etkilemeye yönelik tavsiyeler vardı. Oy oranı düşük seviyede kalan 2 farklı partinin oyları da % 8, %9 seviyesinde gösterilmişti.
    Cevapla
  • erkan merttürk 10 yıl önce Şikayet Et
    yanlış saat bile doğruyu 2 kez gösterir . bunlar doğruyu unuttular
    Cevapla
  • İsmail DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    ee ne oldu. güneş balçıkla sıvanmaz işte kendi kendilerini yaktılar yancının mumu şeçime kadar sen islami hareket olduğunu söyleyecen sonra yalana dolana iftiraya baş vuracan sonrada karşındakine yalancı hırsız diyecen ama ne oldu geldi çattı yatsı burda bazı örgüt çüler sorgulama yapmalıdır tıpkı ak partililer gibi sen aynı secdeye baş koyduğun kişiye her türlü hakereti yap son git 6 ok a çalış utanmadan sıkılmadan hala aynı zihniyet bunlar ayetin tecellisini bilmez mi acaba duymazlar görmezler
    Cevapla
  • hasan hadid 10 yıl önce Şikayet Et
    takiyyeciler. Yalan, takiyye, uydurma rüyalar üzerine kurulu bir (cemaat demiyorum) yapının verdiği haber de yalan olacak elbette. " Ey İman edenler size bir fasık haber getirdiğinde onu araştırın hemen inanmayın (hucurati) dikkat edin haberi veren fasık ise araştırmak lazım eğer fasık değil hain ise daha uyanık olmak lazım. İnşallah diyanette harekete geçer Ehli Sünnet vel Cemaat alimlerin yer aldığı bir kurul oluşturulur da gülenin kitaplarının risalei nurlardan tamamen alıntı olduğu ama kendi imzasını çakarak kendi görüşüymüş gibi sahiplenme yoluna gittiği ve müslümanların her hangi bir problemini çözme noktasında şahsına ait hiç bir tefekkürü olmadığı halde sanki beklenen birileri gibi gösterilmesi gibi daha nice konular faş edilerek temel prensiplerinin bir çok noktada kesinlikle Bediüzzaman hazretlerine taban tabana zıt olduğu anlatılarak neye nasıl hizmet ettikleri ortaya konulur da tarihte dinleri birleştirmeye çalışan ekberşah gibi bu dış mihraklı fikir akımı da tarihe gömülür inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı