Gül'den ''moralinizi bozmayın'' çağrısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül işadamlarına borallerini bozmamaları noktasında çağrıda bulundu.

GİRİŞ 17.04.2014 10:43 GÜNCELLEME 17.04.2014 12:06

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuştu.

Gül, ekonomi üzerindeki sıkıntıları ve başarıları en iyi iş adamlarının bileceğini ifade ederek, Türkiye'nin kalkınmasının ana motorunun özel sektör olduğunu vurguladı.

2001 krizine de değinen Gül, tarihin en acı krizlerinden biri olan 2001 krizi sonrası çok ciddi dersler çıkarttıklarını belirterek, ''O günden sonra aldığımız reform niteliğindeki kararlar ile Türkiye'de 30 yıl sonra enflasyon bugünkü konumuna geldi. İstihdam da dünya ile yarışır düzeye ulaştı. Tüm bunlar çıkartılan dersler sonrası gerçekleştirilen köklü reformlar ile oldu.'' dedi.

Bugün asıl konuşulması gerekenin ''Türkiye'yi daha ileri nasıl taşırız?'' sorusu olduğunu ifade eden Gül, hedefin gelirin daha yüksek olduğu bir Türkiye olduğunu belirtti. Gül, AB üyeliği için müzakere sürecinin de ciddi şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa'daki krizin Türkiye'nin daha hızlı adımlarla koşması için tarihi bir fırsat olduğuna da değinen Gül, Türkiye'nin enerjisinin boşa harcanmaması gerektiğini ifade etti.,

Türkiye bir seçim sürecinden geçtiğini ve bu seçim sürecinin sert bir şekilde gereçkleştiğini aktaran Gül, bu durumun iş dünyasının moralini bozmaması gerektiğini kaydetti.

İstikrar ve güvenin olması halinde yatırımların artacağını dile getiren Gül, ''Önümüzde yine bir takım seçimler var. Ancak bu seçimler katiyen sizleri olumsuzluğa itmemeli. Herkesin işine ve gücüne bakması lazım. İş aleminin başarısı Türkiye'nin de başarısıdır. Özel sektör ne kadar gelişirse Türkiye'nin ekonomik göstergeleri de o kadar gelişir. O yüzden kimse moralini bozmasın ve işine gücüne adapte olsun. Çogulcu demokrasilerde tartışmalar çok normaldir, burada önemli olan tartışmaların kırıcı ve ayrıştırıcı olmaması gerekir. '' şeklinde konuştu.

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması