Paralel yapının korkunç Erdoğan planı

Paralel Yapı, darbe başarılı olsaydı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yassıada benzeri mahkemede yargılayacaktı. ''Dönemin Başbakanı'' yazılı iddianamesi bile hazır olan Erdoğan, ''terör örgütü lideri'' sıfatıyla hâkim karşısına çıkacaktı.

Paralel yapının korkunç Erdoğan planı
Paralel yapının korkunç Erdoğan planı
GİRİŞ 12.05.2014 03:00 GÜNCELLEME 12.05.2014 07:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Afyonkarahisar kampında önceki gün yaptığı konuşmada, ''Hakkımda 'dönemin başbakanı' diyerek iddianame hazırladılar. Bunlar elimize geçti. Seçilmiş hükümet bir yargı darbesiyle görevden uzaklaştırılacak, CHP'nin, MHP'nin ve AK Parti'ye sızmış tuzlukların katılımıyla yeni bir koalisyon hükümeti kurulacaktı'' sözleriyle gündeme getirdiği iddianameye Sabah gazetesi ulaştı.

Paralel Yapı'nın organize ettiği plana göre, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile Erdoğan yalnızlaştırılacak, ailesi üzerinden vurulacak, istifaya zorlanacak ve hazır tutulan o iddianame hızla devreye sokulacaktı. "Darbe belgesi" olarak nitelendirilen iddianame ile "Terör örgütü davası" açılacak, Erdoğan, "Dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan" olarak "Terör örgütü lideri" olarak yargılanacaktı.

O İDDİANAME İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR

Erdoğan'ın hakkındaki tüm illegal dinlemeler, hukuk dışı tape ve fiziki takipler kurmaca davanın delili olacaktı. Yasal olarak Başbakan Erdoğan'ın hiçbir telefon görüşmesi dinlenmez, kaydedilmez ve delil olarak kullanılamazken, Paralel Yapı, iddianameyi oluşturabilmek için tüm bu düzenlemeleri çiğnedi.

Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 17 ve 25 Aralık operasyonları başarıya ulaşacak ve hazır durumda bekletilen iddianame daha sonra hızlı bir şekilde devreye sokulacaktı.

ADALET BAKANLIĞI SON ANDA KURTARDI

Yok edilmek istenen ancak Adalet Bakanlığı tarafından son anda kurtarılan ve henüz tamamlanmadığı öğrenilen iddianamede tüm illegal dinleme kayıtlarının yer aldığı bildirildi. Paralel Yapı'nın 17 ve 25 Aralık'ta istediğini elde edemeyince, iddianamedeki dinleme kayıtlarını internete sızdırdığı ifade edildi.

İddianamenin ilgili bölümünde, "2012/656 sayılı soruşturma kapsamında yapılan teknik takip çalışmalarında M. Fatih Saraç'ın teknik takibi yapılırken, dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan ile Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in gerçekleştirdiği..." ifadeleri yer alıyor.

ADNAN MENDERES'E YAPILANLARIN AYNISINI YAPACAKLARDI

Erdoğan, sürecin tamamlanmasıyla Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu'nun yargılandığı Yassıada benzeri bir mahkemede hakim karşısına çıkartılacaktı. Bunun için, oluşturulan algı operasyonunda, sosyal medyada dezenformasyon malzemesi olarak kullanılan asılsız iddialar, Erdoğan'ın aleyhinde delil olarak kullanılacaktı.

TÜM EKİBİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARACAKLARDI

Paralel Yapı, Başbakan Erdoğan'ı, uluslararası terör örgütü lideri olarak yargılamayı amaçlıyordu. Edilen bilgilere göre, Erdoğan ile bilrlikte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile başdanışman Yalçın Akdoğan başta olmak üzere yakın ekibinin tamamı da örgüt yöneticileri olarak yargı önüne çıkartılacaktı.

İnceleme başlatılan iddianamenin yeni bir soruşturma dosyasına dönüşeceği ifade edildi. İddianamenin bulunduğu yerde sorumluluğu olan tüm savcılar ile ilgili de inceleme başlayacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 35
  • Milli Irade 9 yıl önce Şikayet Et
    Parelellerin kislik yapisi. Basta antisocial ve gizli bir narsisizm hukmetmekte. islamin verdigi kisilik yapisiyle alakasi yok. Baskitaplarinda"insanlarin hic bir cemaate gitmesine musaade etmeyeceksiniz diyen bunlar. Sozde muslumanlari sever gorunuyor ama cikarlari icin muslumani satiyorlar. Gazetesini bir fakultede mescide sokup diger gazeteleri yerlere atan bunlar. Gorunuste masum ama koyuin postuna burunmus bunlar. Kumpas yapan bunlar. Muslumanlari sevmeyen bunlar, yoksa Gazzedeki masum ve mazlumlara ciddi acirlardi. Onun yerine guc ve kuvvet kazanmak icin papayla gorusen bunlar. Bediuzzamanin ismini zihinlerden silen bunlar. Millete mertce ne oldugunuzu aciklayin: kimsiniz, nesiniz, misyonunuz nedir, nicin siyasete girdiniz, hakiminiz neden yalan soyluyor o cd ler benim degil diye, devletle isiniz nedir, muslumanlara hayat hakki diye bir sey var o nedir sizce? inancinizda neler mubah? Takiyye muslumana karsi yapilir mi? Turkiye icinde insanlara rusvet verdiniz mi?Kimleri satin aldiniz?
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Timur Candan beyefendi. KK nin utanmadan meydanlarda benim sana hatirlattigim ifadeleri bagira bagira söylemesi seni rahatsiz etmiyorda benim sana olan cevabimmi seni rahatsiz ediyor ?? KK nin yaptigi ne kadar edepli ?? al sana ironik bir soru. yani cevabi belli olan bir soru. istersen bunada cevap ver. verebilirsen tabiiki !!!
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Timur Candan Beyefendi. iyiki sana aynen yazdigim gibi cevap vermisim. cünkü anladim senin ne oldugunu. derler ya. adamina göre cevap verilir diye. bende senin kalitene göre cevap vermistim. sende bunu tescillendirdin iste karsi cevabinla. madem senin hafizan cok kuvvetliydide neden ilk yorumun tersinden oldu ? cevabinida ben vereyim yine. sizin gibi milli iradeye saygi göstermeyenlerin GERCEK NiYETi baskada ondan. sizler degilmisiniz her dönemde hükümetler ile isbirligi yapan sonrada yiklidiklarindada "iyi olmus" diyen ? en azindan senin liderin bunu söylemiyormuydu her darbeden sonra ? 28 subatdan sonra ne demisti senin liderin ? sanirim o cok kuvvetli hafizanla iyi hatirlarsin. yoksa isinizemi gelmiyor ??! kusura bakma ama düstügünüz duruma kendi kendinzi düsürüyorsunuz. sonrada seviyeden bahsetmeyin. yoksa cok zorlama ve komik bir durum ortaya cikiyor. KOClarada is getirip götüren ben degilim. devletimiz varken böyle edepsizligi ben yapmam. baskalarinin kuklalari yapar !!!
    Cevapla
  • oku yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    timur ağa. sorun memleketin %50 sinde mi yoksa kalan her it ve uğursuzla işbirliği yapan sizde mi? Evet haklısın hafızan da değil sorunun! Senin gibilerin sorunları daha derin yerlerde...
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    İKTİDAR NEYİ BEKLİYOR. İdam cezasının geri gelmesi için iktidar daha nelerin olmasını bekliyor acaba. Çıkarın idam yasasını. darbe planlayanları hizaya getirin. Aksi halde daha çok darbe girişimleri ile karşılaşırız. ve bu haberlerle çok tedirgin oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri