Bu anket CHP ve MHP'yi üzecek!

SONAR, cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı son araştırmaya göre ilk turda Erdoğan yüzde 53,3, İhsanoğlu 38,4, Demirtaş ise yüzde 8,3.

Bu anket CHP ve MHP'yi üzecek!
Bu anket CHP ve MHP'yi üzecek!
GİRİŞ 30.07.2014 14:27 GÜNCELLEME 30.07.2014 16:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SONAR Cumhurbaşkanlığı için yaptığı son araştırmayı açıkladı. Buna göre seçimin ilk turunda Erdoğan’ın oyu %53,3, İhsanoğlu’nun %38,4, Demirtaş’ınki %8,3. Ham verilere göre seçmenin %7,2’si ‘Sandığa gitmeyeceğim ya da ‘Geçersiz oy kullanacağım’ diyor.

26 İLDE BÜYÜK ARAŞTIRMA

SONAR tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma, Türkiye istatistiki bilgi bölge birimleri sınıflandırmasına göre 26 ilde gerçekleştirildi. Ankete 3 bin kişi katıldı. Katılanların yüzde 49,5’u erkek, yüzde 50,5’u kadın. Yüzde 20’si kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde yapılan anket Türkiye’deki seçim öncesi son durumu yansıtıyor. Araştırmanın yapıldığı iller şunlar:

“İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİR

Araştırmada, seçime katılma oranının yüzde 80 civarında olacağı belirlendi. Ankete katılan vatandaşlara, “10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde kime ya da hangi partinin adayına oy ereceksiniz” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 46,5’u Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 33,5’u Ekmeleddin İhsanoğlu’na, yüzde 7,2’si de Selahaddin Demirtaş’a oy vereceğini bildirdi. Ankete katılanların yüzde 7,2’si oy kullanmayacağını ve geçersiz oy kullanacağını ifade ederken, yüzde 4,5’u da kararsız olduğunu ifade etti. Ankete göre fikrim yok diyenlerin oranı da 1,1.

Kararsız oyların dağıtılması ve sandığa gitmeyecek oyların da hesaba katılması sonrasında belirlenen oy oranları da şöyle: Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,3. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,4. Selahattin Demirtaş yüzde 8,3.

YORUMLAR 5
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. halil soba azizim bu ceket muhabbetini çok beğendim ellerine sağlık. adamlar her türlü anketi her şekilde yapıyorlar ancak sonucuna bir türlü inanmak istemiyorlar.aslında bende inanmıyorum nedenmi?çünki GERÇEK ŞU Kİ SAYIN BAŞKAN BENCE EN AZ %60 HATTA KÜSÜR.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    R.TAYYİP ERDOĞANIN CEKETİ, DİĞER 9 PARTİDEN DAHA KIYMETLİ.HAYIRLI OLSUN ERDOĞAN.ALLAH(CC)YAR VE YARDIMCIN OLSUN.. Anketler gösteriyorki 9 parti bir erdoğan ceketi etmiyor.Sn.R.T.Erdoğan köşk hayırlı uğurlu olsun şimdiden.Amaa bu ülke adına,bu millet adına yanlış yapacak olrsan ilk eleştiren ben olurum.Hayıra çalıştığın sürece Allah(CC)yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
  • Cenk Coşar 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüm anketlerde 52-56 arası çıkıyor. ama ben de %60 ın üzerinde olacağını hatta %64 e çıkacağını düşünüyorum. CHP nin başarılı olabilmek adına bu adayla dini siyasete alet etmesi kendi tabanına kesinlikle uymaz. MHP nin CHP ile ortak hareket etmesi ile kesinlikle önceki seçimlerde aldıkları oylardan %20 götürecektir.
    Cevapla
  • Kaan türkyılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    GERÇEK ŞU. Tayyip erdogan % 62 mhp+chp+parelelci+ülke düşmanları+diger yandaşları+ ekmekci % 31 selattin % 7
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ben Erdoğanın oyunu daha fazla bekliyorum !. İnşallah %60 civarında olur !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı