IŞİD sorunu çözüm sürecini etkiler mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

IŞİD sorunu çözüm sürecini etkiler mi?
IŞİD sorunu çözüm sürecini etkiler mi?
GİRİŞ 17.09.2014 17:15 GÜNCELLEME 17.09.2014 20:22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Ben şu anda IŞİD konusunu çözüm sürecini olumsuz etkileyecek bir faktör olarak görmüyorum. Onu da doğrusu konjonktürel görüyorum. Zaten çok fazla ilerlemesi de söz konusu olmayacak gibi” dedi.

“BEN ŞU ANDA IŞİD KONUSUNUN ÇÖZÜM SÜRECİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK İLERİ BİR FAKTÖR OLARAK GÖRMÜYORUM”

Bugün gerçekleşen güvenlik toplantısı hatırlatılarak, toplantıda IŞİD terörünün ele alınacağı ve IŞİD terörü varken PKK’nın silah bırakmayacağı yönünde Kandil boyutundan gelen açıklamaların sorulması üzerine Atalay, “Şimdi bunlar tabii değişik varsayımlar. Ben doğrusu çözüm sürecini bütün bunlardan biraz bağımsız olarak görüyorum. Tabii çözüm süreci başladığı günden bugüne bölgede konjonktürel çok değişiklikler oldu, yani bölge ülkelerde Suriye gibi yeni gelişmeler oldu, bütün bunlar tabii ki etkiliyor, yani süreci belli oranda etkiliyor. Ama ben şu anda IŞİD konusunun çözüm sürecini olumsuz etkileyecek ileri bir faktör olarak görmüyorum. Onu da doğrusu ben konjonktürel görüyorum. Zaten o konuda alınan ileri tedbirler var ve çok fazla ilerlemesi de söz konusu olmayacak gibi." diye konuştu.

“ŞU SIRADA DOĞRUSU ÇÖZÜM SÜRECİ, VATANDAŞIN GENELDE HEPSİNİN ÖNEM VERDİĞİ BİR KONU”

“Vatandaşın önceliği ne, ilk üç önceliği; çözüm mü, paralel yapıyla mücadele mi, yargının yeniden şekillenmesi mi, IŞİD konusu mu, 49 vatandaşın Türkiye’ye gelmesi mi, yani neleri ön plana çıkartıyor?” sorusuna ise Atalay, şu yanıtı verdi:

“Burada ben tam bir sıralama yapmayayım ama bunun hepsi belli oranda vatandaş için önemli. Ama vatandaş için günlük hayat, vatandaş için tabii ekonominin iyi gitmesi, vatandaş için istihdam alanının açılması bunların hepsinin önünde gelir. Ama şu sırada doğrusu çözüm süreci, vatandaşın genelde hepsinin önem verdiği bir konu.

“Çözüm sürecine vatandaş büyük bir destek veriyor, çözüm süreci hayat memat meselesi” dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...