Silah kanun tasarısı nihayet raftan iniyor

Silah Kanun Tasarısı yeni yasama döneminin ilk yarısında komisyonda yeniden görüşülecek.

Silah kanun tasarısı nihayet raftan iniyor
Silah kanun tasarısı nihayet raftan iniyor
GİRİŞ 18.09.2014 08:08 GÜNCELLEME 18.09.2014 08:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, 2009’da Meclis’e sunulmasından bu yana, defalarca İçişleri Komisyonu’na gelen ancak bir türlü yasalaşamayan tasarının raftan ineceğini söyledi. 

2013 Nisan ayında hükümetin tasarıyı yenileme çalışmasının ardından Meclis’in tatile girmesi, İçişleri Komisyonu Başkanlığı’nın el değiştirmesi ile bir türlü görüşülemeyen tasarıda bugüne kadar ilk iki madde kabul edilmişti. Komisyon’da yeniden ele alınacak Silah Kanunu tasarısı son haliyle özetle şu düzenlemeleri içeriyor: 

➤ Biber gazı ilk kez ‘silah’ olarak tanımlanıyor. Piyasada vatandaşa satılan biber gazındaki kimyasal etken madde, polisin kullandığından yüzde 12 oranından düşük olacak ve 18 yaşından küçüklere satılamayacak. 

➤ İzinsiz biber gazı imal ve ithal edenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. 

➤ Milli Savunma Bakanlığı, TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerine uygun her türlü silah ithal edebilecek. 

➤ İzinsiz kalaşnikof, lav silahı gibi savaş silahı imal veya ithal edenlere en az 10 yıl hapis ve 200 bin TL’ye kadar para cezası verilecek. 

➤ Düğün törenleri, bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü içki tüketilen eğlence yerlerine silahla girilmesi yasak olacak. Yasağa aykırı hareket edenlere 2 bin TL para cezası uygulanacak. 

➤ Uyuşturucu kullanan kişinin ruhsatı iptal edilecek ve 5 yıl boyunca verilmeyecek. Birden fazla kere alkollü ve silahlı yakalanan da aynı cezayı alacak. 

Kaynak: Yelda Gökdağ - Güneş

YORUMLAR 5
  • Toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    Kötü insan bir şekilde o silahı edinip yapacağı kötülükten geri kalmıyor. Bari normal vatandaşlar da silah edinip kendisini korusun. Ayrıca atıcılık merakı olan birisi olarak yivli tüfek edinmek istiyorum. Av merakım yok ama uzun mesafe atış yapabileceğim açık bir bölge ya da bir poligon da atıcılık sporu ile uğraşmayı isterim. Bu vergi ve harçlar çok yüksek. Silah verirken madden kolaylaştırıp bürokrasi anlamında zorlaştırmak gerekir.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    SİLAH RUHSATI HERKESE VERİLMELİKİ,SİLAHSIZ İNSANLARIN NORMAL OLDUĞU ANLAŞILMALI.. Çevrenizde silah taşıyanlara baktığınızda,yasal kılıfını uydurmuş ruhsat almış,ama gerçekten ihtiyaç dolayısıyla silah taşıması gerekli olmayan oran % 90 a çıkar.Yasada Düğün törenleri, bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü içki tüketilen eğlence yerlerine silahla girilmesi yasak olacakmış.İnsanlar silahı zaten buralar için taşıyorlar.yasa o şekliyle çıkacak olursa zaten silah ruhsatı almak için kimse başvurmaz.Silah taşıyanların ruh haliyesini,psikolojik durumlarınıda bir inceleyin isterseniz.Yasaya ilave olarak 22 yaşını doldurmuş herkese silah ruhsatı verilmeli,silah taşımanın sıradanlaştığını abazalık olduğunu herkes görmeliki,silah taşımayan insanların normal olduğu görülsün parmakla gösterilsin.
    Cevapla
  • LonMan 9 yıl önce Şikayet Et
    silah imalatcilarina degil tasiyicilarina ceza verilmeli. Ingilterede atesli olmayan silahlar bicak, balta, kilic vs. yakalandiginda 2 yil, atesli silahlarla yakalanirsa 10 yil cezasi var. Herkesin arabasinda enazindan bir sopa var. SILAH YASAKLANMALI. Herturlusu. Dugune 2bin tl veren silah goturebilir. Dusunun dolarlari yagmur gibi yagdiran 2bin tl'yi veremezmi? Encok silah kazasi!!! ile olenler ya dugunde ya da mactan sonra magandalarin silahlari ile oluyor. 2bin TL bunlari durdururmu? ASLA!!!
    Cevapla
  • Barış-Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    HAVAİ FİŞEK NERDE. Şu Havai Fişekler içinde bir kanun çıkartın Allah aşkına. Afedersin ipini koparan havai fişek atıyor attırıyor. mahalle aralarında gösteri yapanTerör yandaşları nereden buluyor bunları. bunları almak bu kadar kolaymı yahu. Düğünlerde zaten gelenek haline geldi gecenin 24:00 (12 sinde) de bam güm bam güm. Yani İnsanları rahatsız etmek için ne arasan var... Gece saat en geç 10.30 dan sonra kimse kimseyi rahatsız etmesin Allah aşkına. bu gelenek haline gelse , kanun haline gelse ne olur yani.... Harika olur gerçekten.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    molotof kokteyl. ismi bile şık sanki şaka gibi bunuda konuşun adalet dağıtanlar bu silahı kullanana ne zaman ceza verdi örneği varmı her olayda görüyoruz ama akıl tutulmasımı yoksa ringdeki bir boksör elleri bağlı maça mı çıkarılmak isteniyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri