17 Aralık komisyonu toplandı, HDP çekildi

HDP, 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekildi.

17 Aralık komisyonu toplandı, HDP çekildi
17 Aralık komisyonu toplandı, HDP çekildi
GİRİŞ 27.11.2014 15:57 GÜNCELLEME 27.11.2014 15:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

17 Aralık süreciyle bağlantılı olarak dört eski bakan hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulmuş olan TBMM Soruşturma Komisyonu toplandı.

Komisyon toplantılarına dün itibariyle mahkeme tarafından yayın yasağı konulmuştu.

Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarına yayın yasağı koyulması, Komisyonu karıştırdı.

HDP, 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekildi.

HDP'nin Komisyon'dan çekilme gerekçesi bizzat HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından açıklandı. 

Buldan, "Bu aklama içinde yer almamak için komisyondan çekildik. Komisyonun bugüne kadar yaptığı çalışmaların sağlıklı olmadığını gördük. Komisyon başkanının tavrı nedeniyle, muhalefet üyelerinin artık orada kalmasının bir anlamı kalmadı. Bu nedenle komisyondan çekiliyoruz." dedi.

Hürriyet

YORUMLAR 4
  • Yargının önü kesilmesin. 9 yıl önce Şikayet Et
    Komisyondakilerin AKPli olması önemli değil. Önemli olan kişilerin biat eden değil kimseye diyet borcu olmayan özgür kişilikte olması. Mevcut delilleri ve ses kayıtları bu şahısların yargılanmalarını gerektiriyor. Masum olan yargıdan neden kaçsın.
    Cevapla
  • aklama komisyonu 9 yıl önce Şikayet Et
    8/14 uye hukumetten olunca, baskan hukumetten olunca. bayraktarın dinlemesi ucagına 1,5 saat kala yapılınca. Bunlar adalet
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Aklama komisyonu, sen karala komisyonusun galiba. Savcının suç görmediği ve takipsizlik kararı verdiği bir konuda Meclis’te kurulan bir komisyon soruşturma yapacak. Bakacak suç var mı yok mu diye. 17-15 Aralık’ın bir darbe teşebbüsü olduğunu Mısır’daki sağır sultan duymuşken, böyle ön yargılı hüküm vermeniz garip doğrusu. Siz yargıç mısınız? Masuniyet karinesi diye bir şey vardır. Zimmet-i berat esastır.Yani biri mahkum olmadan suçlanamaz. İddia ispat değildir. Yabancı istihbarat örgütlerinin maşalığını yapan bir örgüt bir takım tertiplere kalkışıyor, buna dayanarak 4 bakan suçlanıyor. Bu ispat değildir. Bu ispatlanmadığı sürece iddiaya dayalı iftira olur. Müfterilere ne denir bilirsiniz. Değil mi?
    Cevapla
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kararları azınlıkta olanlar verecekse seçime ve iktidara ne gerek var? Millet kime yetki verdiyse kararları da o verir.Sandıktan kim çıkarsa kararı o verir.Nokta.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!