Metiner: Öcalan siyasi bir mesih değildir

AK Partili Mehmet Metiner, çözüm süreci konusunda bazı uyarılarda bulundu.

Metiner: Öcalan siyasi bir mesih değildir
Metiner: Öcalan siyasi bir mesih değildir
GİRİŞ 05.12.2014 08:44 GÜNCELLEME 05.12.2014 11:42

Çözüm sürecinin mimarının Recep Tayyip Erdoğan ve Erdoğan’ın mirasını bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Abdullah Öcalan'ın da çözüm sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu ancak bu rolü çok da abartmamak gerektiğini söyledi. 

Öcalan’ı siyasi bir mesih konumuna oturtan değerlendirmelerin çözüm sürecine zarar verdiğini dile getiren Metiner, AK Parti'yi bekleyen tehlikeyi üstü kapalı bir şekilde açıklamaya çalıştı. 

AK PARTİ'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE

Metiner, önemli olan Diyarbakır ile Kayseri’yi birlikte ikna edebilmektir. AK Parti aynı zamanda bu ikna sürecinin de mimarıdır. Ak Parti davasının karizmatik lideri Erdoğan’a halkın duyduğu güven olmamış olsaydı bu ikna süreci başarısız kalırdı. O yüzden ikna sürecinde dikkatli ve özenli bir dil kullanmak gerekiyor. Ne Diyarbakır’ı incitecek, ne de Kayseri’yi kaybedecek bir dil kullanmamak konusunda hassas olunması gerekiyor. Öcalan’ı göklere çıkaran ve adeta siyasi bir mesih konumuna oturtan yaklaşımların Diyarbakır’da göreceği rağbet Kayseri’yi kaybetmeyi beraberinde getirirse işte o zaman çözüm sürecinin mimarı olan parti siyaseten de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır, dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÜSLUBA DİKKAT!

2015 seçimlerine giderken AK Parti’nin böyle bir tuzağın içine çekilebileceğini görerek çözüm süreci için gerekli olan ikna dilini örselemeyecek bir yaklaşım ve duruşa sahip olmak gerektiğine dikkat çeken Metiner, çözüm sürecinde herkesin üslubuna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz