'Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan'ın 2015'ten itibaren kabineye başkanlık edeceğini açıkladı

'Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek'
'Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek'
GİRİŞ 11.12.2014 13:09 GÜNCELLEME 11.12.2014 17:26
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

Binali Yıldırım’ın konuşmasından önemli satır başları 

"BAŞKANLIK EDECEK"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname.İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

'BUNU GÜNDEME GETİRMEK BİLE AYIPTIR'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de cevap veren Yıldırım, "Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz. Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR 40
  • ÇEÇEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyalet sistemine sistematik geçişin temelleri! (!) Allah bunların hesabını soracak oy verenlerden! Bakalım ne zaman gerçeklere uyanacaksınız! İş işten geçtikten sonra zaten çok geç olacak!
    Cevapla
  • karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    büyük ,güçlü,dünyada sözü geçen ,milli geliri en az 50 bin dolar olan karada ,denizde havada,uzayda söz sahibi olan bir devletimizin olmasını istiyorsakki istiyoruz.o hedeflere küçük projelerle asla asla ulaşamayız.büyük projeler daha büyük projeler,dünyanın en büyük projelerini yaparak hedeflere ulaşılacaktır.güçlü hamlelerle ilerleyen türkiyeden gerçekten rahatsız olan ülkeler vardır.bu ülkeler kendilerini gizliyerek içimizden satın aldıkları bizim insanımızla bizi vurmaya çalışmaktadırlar.uyanık olalım.kimsenin piyonu olmayalım.büyük işler yapanların yanında yer alalım ki dünya devleti olabilelim.
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    tabii ki yakışana aslan denir çakal ve tilki sürülerine benzemez onlar her şeyi laikiyle yaparlar
    Cevapla
  • sabr 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes doğruyu göremez. yazık ve acıyorum. Sn.Cumhur başkanı Erdoğan gibi birisini anlayamayanlara.
    Cevapla
  • reklam engelleme 9 yıl önce Şikayet Et
    doubleclick.net adresini internet seçeneklerinde, güvenlik ve gizlilik seçeneklerinde engelleyince işe yaradı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!