Üçüncü kez iptal olunca AK Parti'den sert tepki

Anayasa Mahkemesi'nde emekli olacak Haşim Kılıç'ın yerine geçecek ismin belirleneceğini yarınki seçim yine iptal edildi.

Üçüncü kez iptal olunca AK Parti'den sert tepki
Üçüncü kez iptal olunca AK Parti'den sert tepki
GİRİŞ 06.02.2015 06:15 GÜNCELLEME 06.02.2015 13:50
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın geçtiğimiz Pazartesi günü başkanlık seçiminin üç dört gün içinde yapılacağını açıklamasının ardından yarın yapılması kararlaştırılan seçim iptal edildi.

KESİN BİR TARİH VERİLMEDİ

Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç, üyelere "Yarın 9:30'da Genel Kurul'da yapılacak gizli gündem iptal oldu" diye bildirdi.
 
Kılıç, seçimin ileri bir tarihte yapılacağını belirtti ancak kesin tarih vermedi.

AK PARTİLİ ŞENTOP'TAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda, "Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği  sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip  durmaktadır? Eğer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce  yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleşmeden söz etmişti; şimdi  ise üyelerin demokratik bir şekilde seçecekleri yeni başkanın seçim sürecini  erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi başkanları da emekli olurlar.  Emekli olunca da Mahkeme ile ilişkileri kesilir. Hiçbir başkan, kendisinden  sonrasını da tanzim etmek için uğraşmaz; uğraşmamalıdır. Eğer Sayın Başkan  kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi  erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını  korumak başta Başkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk değildir." 

YORUMLAR 43
  • asil 9 yıl önce Şikayet Et
    AYM de akp ninin eline geçiyor
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    benim yorumum;başkan efendi uzaklardan bir yerlerden talimat bekliyor.Bir başkanın başında bulunduğu, bağımsızlığına inanmakta zorlandığımız kurumun demokratik seçimlerini engellemesi ve bu iptal hakkını tek bir kişiye yani başkana verilmesi,böyle bir makamın başkanınında böyle davranması demokratikmidir?Bu nedenle Cumhur bir kez daha haklı çıktı.Bunlar işlerine gelince demokrat,işlerine gelmeyince dünyanın en dengesiz faşistleri oluyorlar.
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Düzgün ve anlaşılır bir Anayasa yapılır sonra anayasa mahkemesi kapatılır yerine İnsan Hakları Mahkemesi açılır..Bir gün bu olacak,bugün yapın zaman kazanın...
    Cevapla
  • bilge kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    hakkaten neyin kafasını yaşıyorsunuz neyle okuyorsunuz
    Cevapla
  • ali olgun 9 yıl önce Şikayet Et
    çok istiyorsa giderken taht tını koltuğunu alsın götürsün evinde oturur durur üstüne. koltuk takımının tacı yapsın evinde karışmasın geleceğimize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Putin'in 5. dönemi başladı