Bakan Yılmaz'dan HDP'ye diyanet çıkışı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, halkın Diyanet İşleri Başkanlığına tam destek verdiğini açıkladı.

Bakan Yılmaz'dan HDP'ye diyanet çıkışı
Bakan Yılmaz'dan HDP'ye diyanet çıkışı
GİRİŞ 21.05.2015 17:21 GÜNCELLEME 21.05.2015 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, halkın Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasını istemediğini ancak birilerinin halktan ve halkın taleplerinden kopuk bu iddiaları gündeme getirebildiğini belirterek, "Halkımızda böyle bir şey yok aksine halkımız Diyanet'ten daha fazla hizmet bekliyor" dedi.

Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ve partisinin milletvekili adayları ile Bağlar ilçesindeki esnafı ziyaret etti.

Toptancılar sitesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, HDP'nin Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırma projesinin Kürtlerin talebi olmadığını dile getirerek, kuruma desteklerinin süreceğini söyledi.

"BÖLGE DİYANETİN YARARINA İNANIYOR"

İslamiyet ile alakası olmayan farklı çevre ve yapılanmalar oluşturulduğuna dikkati çeken Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarının bu anlamda önem taşıdığını vurguladı.

Yılmaz, "İnsanlarımıza, dininin aktarılması konusunda veya öğrenmek isteyenlere bu imkanları sunması son derece önemlidir. Tabii ki herkesin inancı kendinedir. Hiç kimsenin inancını tartışmıyoruz. Dolayısıyla dinini doğru bir şekilde öğrenmek isteyenlere de her türlü imkanı sunmak durumundayız. Diyanet bu anlamda örnek çalışmalar yapıyor. Biz Diyanetin güçlenerek yoluna devam etmesini istiyoruz. Başkalarının başka fikirleri olabilir. Bu bölgemiz için Diyanet'in yararına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

"HALKIMIZ DİYANETİN YANINDA"

Bakan Yılmaz, bölgedeki halkın "Diyanet kaldırılsın" talebi olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Halkımız Diyanetin kaldırılmasını istemiyor ama birileri halktan ve halkın taleplerinden kopuk bir şekilde bu tür iddiaları gündeme getirebiliyor. Kimden böyle bir beklenti aldılar bilemiyorum ama halkımızda böyle bir şey yok. Aksine halkımız Diyanetten daha fazla hizmet bekliyor. Gittiğimiz yerlerde 'Diyanet camimizin yapılmasına destek olsun, çocuklarımıza daha çok şeyler versin' diye talepler alıyoruz. Bunlar halkın beklentilerinden kopuk davrananların, başka çevrelere şirin görünme kaygısıyla söyledikleri sözlerdir. Bunun da geçerli olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Diyanetimize özellikle Diyarbakır'da başarılar diliyorum."

YORUMLAR 1
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Yoo ben hiçde diyanetin yanında falan değilim. Bence çok saçma ve gereksiz bir kuruluş, varlığı bile laiklik çerçevesiyle çelişiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu