'MHP hükümette olacak Bahçeli olmayacak'

Ankara'da olası AK Parti-MHP koalisyonu için ilginç iddialar ortaya atılıyor..

'MHP hükümette olacak Bahçeli olmayacak'
'MHP hükümette olacak Bahçeli olmayacak'
GİRİŞ 03.07.2015 08:26 GÜNCELLEME 03.07.2015 08:30
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanlığı’nı MHP’nin stratejisi nedeniyle AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın kazanması, partide “AK Parti ile bir koalisyon uzlaşmasına mı varıldı” sorusunun yükselmesine neden oldu.

HÜKÜMETE GİRMİYOR

MHP’nin Deniz Baykal’ı desteklemeyerek Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesine yol açması üzerine, Bahçeli’ye yakın bazı kaynaklar ‘yüzde 99’ oranında koalisyon uzlaşmasının sağlandığını belirtiyorlar.

MHP liderinin belirlediği üç kişi ile AK Parti yetkililerinin son birkaç haftadır temas halinde olduğu kulislerde konuşuluyor. Bu temaslar sonucunda da bu hafta içi görüşmelerin tamamlandığı iddia ediliyor.

Hatta uzlaşmada ilginç bir formülden de bahsediliyor. Bahçeli’nin İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görevlendireceği, kendisinin ise partinin başında çalışmalarına devam edeceği iddia ediliyor. Bakanlıkların dağılımında ise birkaç kurum dışında paylaşımların bile yapıldığı savunuluyor. Bu görüşe göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesinin ardından tüm partileri dolaşacağı ancak bu temasların formalite olacağı belirtiliyor. Kulislere göre Yılmaz’ın Meclis Başkanlığı da bu formül doğrultusunda değerlendiriliyor.

TABAN MHP TAVAN CHP

AK Parti, Meclis Başkanlığı seçiminde son anda başına konan ‘devlet kuşu’ sayesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı seçtirmenin moraliyle koalisyon mesaisine hız verdi. Tek başına iktidar çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçimleri sonrasındaki en önemli psikolojik eşiğin bu şekilde aşılması AK Parti’de gözle görülür bir rahatlama yarattı. Bu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Blok kavramı çökmüştür” sözlerine de yansıyan iklim değişikliğine yol açtı. Bu iklim değişikliğinin, koalisyon pazarlıklarının yapılacağı görüşme masalarını da rahatlatacağı savunulan AK Parti kulislerinde, Davutoğlu’nun, muhalefet blokunun çökmesinin farklı koalisyon seçeneklerinin değerlendirilmesine imkân sağladığına ilişkin sözlerine de dikkat çekilerek, “Sürecin önündeki önemli bir psikolojik eşiğin aşılmasıyla artık herkes biraz daha rahatlamış bir şekilde masaya oturacaktır” değerlendirmeleri öne çıkmaya başladı. (Hürriyet)

YORUMLAR 51
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron işçi meselesi,üniversite mezunu işsizler ordusu,Güneydoğudaki pkk baskısı, Asgari ücret meselesi,İş güvenliği ve sağlığı meselesi,devletin üst kademesindekilerin israf sorunu, Tv dizilerimizle dünyaya ahlaksızlık sattığımız sorunsalı Bütün bunlar çözülürse En az %47 Olur Allahın izniyle
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin selameti açısından çıkarlarımızı ikinci plana koymalıyız öğretmen arkadaşın birisi rotasyondan şikayet ediyor görev kutsaldır her yerde yapılır
    Cevapla
  • bahane 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hep diyorum, adam olsaydi ulkenin %40 kusuru secmis, Basbakanligi vermis, hic konusmazdim.Ya tamamen destegi verirdim, yada erkensecime giderdim...bunlarda vatan sevdalisi ha? adam olan adam gibi is yapar.simdiye kadar ne adamligini nede isini gorduk.
    Cevapla
  • tarhan 8 yıl önce Şikayet Et
    tekrar seçim olduğunda ne değişecek mesela küstürdüğü öğretmenlerle ilgili ne değişti.sayın bakan rotasyonu erteleyeceğiz dedi sonra ses seda kesildi. ilk defa bu yüzden akp ye oy vermedim.üç arkadaşımın da bu yüzden oy vermediğini biliyorum.
    Cevapla
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Akparti neden düştüğünü en iyi ifadesi aslinda şu,taban mhp tavan chp diyor. Akparti ankara partisine dönüşüp milletle kopuyor
    Cevapla
  • Alperen Ocakli 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam yorumunuz isabetli.
    Cevapla
  • Ahmet BIYIKLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz için tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!