Bahçeli'den hükümete çağrı: Hadlerini bildirin

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 12.07.2016 10:49 GÜNCELLEME 12.07.2016 13:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gündeminde terör vardı. İnsanlığın terör ve şiddet konusunda tarihi bir imtihandan geçtiğinin altını çizen Bahçeli "Tüm dünyada karanlık çağın bir benzeri yaşanmaktadır. Küresel adalet yerlerde sürünmekte, karşılıklı hoşgörü ve saygı yok olmuştur.  İnsan hak ve onuru her coğrafyada çiğnenmektedir. Önyargılar güçlenmektedir. Tahammülsüzlük, vicdansızlık, vandallık korkutucu şekilde yayılmaktadır. Gelişmeler umut verici değildir. ABD'de polis dehşeti, Avrupa'da ırkçılık, ekonomik çalkantılar küresel huzursuzluğun en büyük işaretidir. " dedi.

Terör konusunda en çok sıkıntı çeken ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirten Bahçeli, "Afganistan, Bangladeş ve daha birçok ülke terörle mücadele etmektedir. Meselenin acı verici yanı ise Türk milletinin terörden en çok çeken ülke olmasıdır. Bombalar, silah sesleri, pusular, omuzlara alınan şehit naaşları bu aziz milleti perişan etmektedir." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Türkiye terör olaylarının ciddi düşüş yaşadığı 2002'den beri derin bir krizin eşiğine getirilmiştir. Türk milleti öfke içindedir. Bu öfke iç savaşın çatışını örmektedir. İçten içe kaynayan milli öfkenin sebebi hiç kimsenin can emniyetinin olmayışıdır. PKK üzerinden ekilen rüzgar şu an bomba ve mayın olarak biçilmektedir. Sayın Erdoğan, Sayın Yıldırım bu cinnet ne kadar sürecek?

HÜKÜMETE ÇAĞRI: HADLERİNİ BİLDİRİN

Hükümetten beklentimiz artık bu terör belasına bir son vermeleridir. MHP terör karşıtı sağlam politikaların yanındadır. Hükümete sesleniyorum yetki ise elinizde var, destekse millet arkanızda. Terör örgütlerine haddini bildirin.  Gelin bu ülkeyi beraber koruyalım. MHP kadroları Türkiye için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.Topyekun kurtuluş hareketi başlatılarak bu bitirilmelidir. Kuvayi milliye ruhuyla yeniden şahlanışını harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hesap ahirete kalmayacaktır. Bizler ömrünü davamıza adamış vatan ve millet aşıklarıyız. Milli varlığımızı ve haklarımız cesurca müdafaa etmezsek korkakça ağlayacağımız günler yakındır. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TEPKİSİ

Suriyelilere vatandaşlık hakkı verileceğini duyurulmuştur. Kimi zaman sığınmacı, kimi zaman mülteci olarak tanımlanan mültecilerin hukuki statüleri somutlaşmış değildir. Vatandaşlığın nasıl verileceği kanunla bellidir. Bu kanunda 11. maddesi başvuruda aranacak şartları sıralamıştır. İlgili bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile verilmektedir. Suriyelilerin hukuki statüleri netleşmedi. Buradan anlaşılacağı gibi vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı'nın yetkileri arasında yer almıyor. Ülkemize sığınanlara elbette gönlümüzü açalım  ancak Suriyelilere verilecek TOKİ konutları varsa bu milletin evlatlarından niçin esirgenmiştir? 

AYAKLARINI DENK ALSINLAR

Türk vatandaşları millet bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bu bağ zayıflarsa milli birlik ve kardeşlik ağır travmaya girer. Vatan Türktür, vatandaş Türktür, gelecek Türktür. Türklüğün geleceğini kırmaya kalkan kim varsa ayağını denk alsın. Türk milletinin dua ve bereketini bilmeyen nankörlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Türk milliyetçileri Türkiye'nin bölünmesine, kardeş kavgasına sürüklenmesi sessiz kalmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünme teşebbüslerine sonuna kadar karşı çıkacağız.

10 TEMMUZ HİKAYESİ SONA ERMİŞTİR

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, parti için muhalefetle ilgili ''4 arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız. MHP'yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan tellere tırmanan birileri varsa inceleniyor bunlar da merkez disiplin kuruluna sevk edilmek üzere gerekli işlem yapılacaktır MHP ayıklanacaktır'' dedi.

YORUMLAR 10
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyelilere vatandaşlık konusunda bnbilmeden havlamayın.bak vatandaşlık verecez deyince ilk ingiltere karşı çıktı ama tabi ya osmanlıyı yıkan dünyayı birbirine katan ingilizlerden daha akıllısınız.hatay nasıl ülkemize katıldı burdan yola çııkın vatandaşlık niye önemli umarım beyniniz basar
    Cevapla
  • Yeşil toros 7 yıl önce Şikayet Et
    Millet bir ev almak için cirpinsin, suriyeliler bedavaya alsın. Besle karaya oysun gözünü
    Cevapla
  • nihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere vatandaşlık konusunda çok güzel bir açıklama yapmış helal olsun milletin yetenekli evlatları işsizken milyonlarca kişi kira fiyatları altında ezilirken, kalifiye eleman deyip suriyelileri vatandaş yapmak millete büyük zarar verir
    Cevapla
  • ergin 7 yıl önce Şikayet Et
    yok laaan öyle vatandaşlıkmış filan savaştan kaçan ödlekler ülkemi satar bunlar
    Cevapla
  • bekar 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi