Efkan Ala açıkladı: Kırmızı alarm devam ediyor

İçişleri Bakanı Ala, 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Efkan Ala açıkladı: Kırmızı alarm devam ediyor
Efkan Ala açıkladı: Kırmızı alarm devam ediyor
GİRİŞ 27.07.2016 15:26 GÜNCELLEME 27.07.2016 16:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala Ahaber'de darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıklayarak "Kırmızı alarm devam ediyor."dedi.

HAKAN FİDAN 'BİZİ BOMBALIYORLAR' DEDİ

15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran Bakan Ala, darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "Bizi bombalıyorlar" dediğini aktardı.

ASKERİ OKULLAR KAPATILACAK MI?

Askeri okullara düzenleme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine çocukların önce normal okullarda okuyarak şekillenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ala, 'Şu anda Türkiye'nin alacağı insiyatiflerle okullar konusunda, eğitim konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda Başkomutanımız bir konsept oluşturacak ve ona göre kararlar alınacak. Bence 12-13 yaşındaki çocukları alıp yetiştirmek yanlış' dedi.

OHAL, DEVLETİ DÜZENE SOKMAK İÇİN

Olağanüstü hal durumunun devleti düzene sokmak için olduğunu belirten Ala, vatandaşların sosyal hayatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

DAEŞ NEYSE FETÖ ODUR

"FETÖ örgütü Türkiye'nin Boko Haram'ıdır" diyen Bakan Ala, "Yalan söyleye söyleye dışarıdan görünmediklerini sanıyorlar. FETÖ'nün DAEŞ ile bağlantııs çıkabilir. DAEŞ neyse FETÖ odur." dedi.

1 DOLAR NE ANLAMA GELİYOR

Darbecilerin çoğunun üzerinden çıkan 1 Dolar'ın ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ala şunları söyledi;

"Kendi çaplarında bir haberleşme sistemi kurmuşlar. Bu dolarların üzerinde harfler ve rakamlar var. Kimin üstünde o harfin olduğu para çıkarsa o diğerinin üssü oluyor. Diğerine emir verebiliyor. Akıl almaz haberleşme yöntemleri bulmuşlar. Bunların hepsi deşifre ediliyor."

YORUMLAR 15
  • hakan er 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım biz nübetteyiz artık kimse bu halk sokkatayken darbe yapamaz yapsınlarda görelim YARATANIMA ŞÜKÜRLER OLSUN oyunu bozdu istediklerine kavuşamadılar aydından reise seelamlarımızı yolluyoruz reis millet seni sevgi saydı bağrına bastı duasıda sevgiside seninle
    Cevapla
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben polisten çok korkuyorum cemaat en fazla kadroyu polislere yerleştirdi lakin sümenaltı edildi çok fazla tasfiye yapılmadı polislerde.
    Cevapla
  • Şimdi de 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Fetöcülerden devleti kurtarırken diğer yandan da Süleymancılara Bakanlıkları kaptırmayalım. Birde onlarla uğraşmayalım.
    Cevapla
  • Yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Süleymancı kızların tesettür modelinde hayır yok bir kere. Sen neden bahsediyorsun? Birde devletin içine yerleşecekler he. Aman ALLAH korusun..
    Cevapla
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    süleymancı dediğin grup sadece Kur'an-ı kerim eğitimi veriyor be ahmak.biraz kafanı çalıştır
    Cevapla
  • Bakanım 7 yıl önce Şikayet Et
    Atadığın müdürlerden bazıları Fetöcüyse onlar fetöcü personeli koruyacaklardır. Sanırım işin zor. Allah yardımcın olsun bu günlerde doğru insanı bulmak çok zor.
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Burdan defalarca yazdım. Burada milli iradeye düşman eğitimi veriliyor. Kapatın bu okulları. Üniversite gibi olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar