Demirtaş'a bir kötü haber daha!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Demirtaş'a bir kötü haber daha!
Demirtaş'a bir kötü haber daha!
GİRİŞ 18.01.2017 11:04 GÜNCELLEME 18.01.2017 11:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Demirtaş hakkında hazırlanan iddianame, 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 9 Eylül 2016'da Demirtaş'ın bir televizyonda canlı olarak yayımlanan konuşmasının içeriğinde "Cumhurbaşkanına hakaret", "suç işlemeye alenen tahrik" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebi içeren fezlekenin TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildiği anımsatıldı.

İddianamede, 20 Mayıs 2016'da 6718 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 1. maddesi ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına eklenen geçici 20. madde gereğince Demirtaş'ın yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı belirtilirken, soruşturma dosyasının Bakanlık vasıtasıyla gereğinin takdir ve ifası bakımından cumhuriyet başsavcılığına sunulduğu kaydedildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tefrik edilerek soruşturmanın tamamlandığı kaydedilen iddianamede, "suç işlemeye alenen tahrik" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarının ise başka soruşturma olarak yürütüldüğü aktarıldı.

4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına mahkumiyeti halinde TCK'nın ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

YORUMLAR 8
  • nevzat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç çıkmasın içeriden. Gönderin İmralıya gitsin ,karşılıklı tavla oynarlar.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hakaretin bedeli olmalı. Ayıp dene bir şey var. Hakaret insanlara yakışmaz.
    Cevapla
  • isyan bozan 7 yıl önce Şikayet Et
    evet az bile milletin parasını yiyip yandelip yatmak yok gardiyanlar koğustakiler rahat vermeyin bunlara devlette bunları tek hücrelere atmasın yok raht bunlara olene kadar bu millet sizden hesap soruyor soracak
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • VATAN BEKÇİSİ 7 yıl önce Şikayet Et
    6-7 ekim davasınında birleştirilmesi gerekir.çünkü onun çağrısıyla olaylar başladı yasin börü ve 50 den fazla kişinin katilidir.dahası idam cezası hayata geçirilmelidir. allah devletimize vatanımıza milletimize bayrağımıza bütün müslümanlara zeval vermesi n onları korusun AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri