Deniz Baykal: Yüzde 50 ile anayasa yapılmaz!

CHP Anamur İlçe Teşkilatı'nda partililerle buluşan Deniz Baykal, referandumdan 'evet' çıkmış olmasına rağmen yüzde 50 ile anayasa yapılamayacağını iddia etti.

GİRİŞ 23.07.2017 07:40 GÜNCELLEME 23.07.2017 08:40
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

CHP Anamur İlçe Teşkilatı'nda partililerle buluşan Deniz Baykal, referandumdan 'evet' çıkmış olmasına rağmen her şeyin bitmediğini, 2019 seçimleri için hazırlanacaklarını söyledi.

YÜZDE 50 İLE ANAYASA YAPILMAZ

Seçimler için 2017 sonbaharının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Baykal, "Millet oyları ile bir iktidarı devirdi, başka bir iktidar geldi. Ama sistem devam ediyor. Çünkü bir devlet var. Mecliste çoğunluk değişti, siyaset değişti devam ediyor.Böyle bir düzen kurulmuş. Şimdi bu düzen bozulacak arkadaşlar. Millet yarı yarıya dedi ki 'olmaz kardeşim'.  Bu anayasayı milletin çoğunluğu kabul etmedi. Dünyanın her yerinde yüzde 50 oyla milletvekili olunur, belediye başkanı olunur. Bir iktidar yüzde 50 oyla seçim kazanır. Ama yüzde 50 oyla anayasa yapılmaz. Millet bilerek 'hayır' dedi. 

YORUMLAR 236
  • mahir 6 yıl önce Şikayet Et
    hikaye okuma. artık sanada saygımız kalmadı.
    Cevapla
  • adel 6 yıl önce Şikayet Et
    atatürk yüzde kaç ile hilafeti kaldırmış, yüzde kaç ile şapkayı getirmişti? yüzde kaç ile osmanlıyı yıkmıştı? yüzde kaç ile adaları vermiş, yüzde kaç ile bi çırpıda yazımızı alfabemizi değiştirmişti? yüzde kaç ile alimler asılmıştı? he tosun söyle bakalım böyle bir istatistiğin var mı? demokrasi dediğiniz bu yönetimde çoğunluk ne isterse o oluyor değil mi? % 50 + 1 kişi ile biz herşeyi değiştiririz.
    Cevapla
  • k leli 6 yıl önce Şikayet Et
    bir psigologa görünsen iyi olur bak işcesine bunamışın artık
    Cevapla
  • eee 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüzdelik dilim bir şey ifade etmez önemli olan çoğunluktur.
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    367 gibi bir garabet peşinde bu baykal. Ancak halk oylamasında esas olan %50+1oydur. İ.İnönü çıksa gelse bunu değiştiremez. Olay artık bitmißtir. Hedef Kasım 2019'dur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'