Bakandan 255 bin polise zam umudu!

İçişleri Bakanı Güler'den polisi umutlandıran mesaj geldi. Güler, polisin özlük haklarıyla ilgili konuları, Başbakan Erdoğan'la görüşüp çözeceğini söyledi.

Bakandan 255 bin polise zam umudu!
Bakandan 255 bin polise zam umudu!
GİRİŞ 09.03.2013 07:57 GÜNCELLEME 09.03.2013 19:32
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen 255 bin polise zam umudu geldi.

Güler Antalya'daki toplantıda il emniyet müdürlerine, "Özlük haklarınızla ilgili sorunları yakından biliyorum. Bu meseleyi başbakanımızla görüşüp çözmeye çalışacağım" sözünü verdi.

"İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı"nda 81 il emniyet müdürüyle bir araya gelip sorunlarını dinleyen Muammer Güler'den zam müjdesi yerine mesele ile ilgilenme sözü geldi. Güler, "Mevcut özlük haklarınız ile emekliliğe yansımayan maaşlarınızdaki sıkıntılarınızı gidermek için elimden geleni yapacağım" dedi.

HATAYI SİZ YAPIN

Toplumsal olaylara müdahale konusunda önemli mesajlar veren Güler, il emniyet müdürlerine, "Toplumsal olayları bizzat siz yönetin" dedi. Bu konuda ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ya da emniyet müdür yardımcılarına inisiyatif bırakılmamasını isteyen Güler şöyle konuştu: "Ben görevinizle alakalı konularda sizlere güveniyorum. Toplumsal olaylarda alınacak tedbirleri bizzat siz yönetin. Bu konuda astlarınıza inisiyatif bırakmayın. Hata yapacaksanız siz yapın, astlarınızın hata yapmasına izin vermeyin"

PROVAKASYON UYARISI

Çözüm süreci konusunda bakanlık olarak kendilerine verilen emir ve talimatları yerine getirdiklerini belirten Güler, yaşanabilecek provokasyonlara karşı il emniyet müdürlerini uyardı. Emniyetçiler, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in döneminde hazırlanarak Maliye Bakanlığı'na gönderilen kanun tasarısının hayata geçirilmesini istiyor.

Bugün'ün haberine göre; göre polis memurlarının ek göstergeleri astsubaylarda olduğu gibi 3 bin 600'e çıkartılıyor. Tasarıda amir ve müdürlerin ek göstergeleri 3 bin 600 ile 4 bin 800'e çekiliyor. İl emniyet müdürleri ve daire başkanları dışındaki amir-müdürlere makam tazminatı getiriliyor. Polislerin fazla mesai ücretleri kademeli olarak artırılıyor ve maaşlarının büyük bölümü askerlerinki gibi emekli maaşlarına yansıması öngörülüyor.

YORUMLAR 37
  • Fethi Gonullu 11 yıl önce Şikayet Et
    yav hökümete laf etmeyin yeter... anlıyorum para istiyonuz, işiniz çoh, emme hökümete karşı laf demeyin, ayıp oluyor... sokakta gezen sizin işinizi severek yapacak milyon genç var... lütfen şükredin. Şükredince elinizdeki para bereketlenir, yeter de artar bile.
    Cevapla
  • çevik kuvvet 11 yıl önce Şikayet Et
    fethi gönüllüye. arkadaşım eşit işe eşit ücret diyen biz değiliz bunu ortaya atan hükümet olduğuna göre dediğini yapacak. ayrıca elbette şikayet edecez her meslek grubu dertlerinden yakınıyorsa bu biz polislerinde hakkı. o kadar gözün kaldıysa bizim meslekte çalışıp elde etseydin sen yan gelip yatarken biz çalışıp elde ettik bu mesleği. konu kapanmıştır
    Cevapla
  • barış 11 yıl önce Şikayet Et
    alparslana sesleniyorum... kardeş benimde hafta sonum bayramım yok senin gibii bizde 12 24 çalışıyoruz tamam işiniz zor kolay demiyoruz ama iyi maaş alıyorsunuz birde bu işi severek seçmedinizmi kardeşim sizi zorlanmı tuttular senin yerinde olmak istiyen binlerce genç delikanlı var bu şerefli mesleğe sitem etmeyin gözüm..
    Cevapla
  • vatandaş rıza 11 yıl önce Şikayet Et
    10 Nisan Nelere Kadirsin. Ağam Yine Bizimle Eyleniyir, yine 10 nisan yaklaşıyor, yine özlük hakları söylemleri
    Cevapla
  • Alparslan dagdevıren 11 yıl önce Şikayet Et
    olabılıyorsan ol fethı önune gecen yok????. bız meslegı severek yapanlardanız bız sadece dıger memurlarla kıyaslanmak ıstemıyoruz o yanı ayrıca herkeze nasıp olmaz o unuformayı gıymek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...