İngiliz uçakları Kıbrıs'tan havalandı!

İngiliz jetleri, Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssünden havalandı.

İngiliz uçakları Kıbrıs'tan havalandı!
İngiliz uçakları Kıbrıs'tan havalandı!
GİRİŞ 27.09.2014 16:03 GÜNCELLEME 27.09.2014 16:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere, ABD'nin öncülüğünde Irak'ta terör örgütü IŞİD'le mücadeleye yönelik yürütülen hava operasyonunda yer alacak İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait jetlerin, Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssünden havalandığını duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bomba ve füze yüklü RAF jetlerinin, sabah Güney Kıbrıs'tan Irak'a doğru havalandığı ve "uygun hedefler belirlendiğinde" saldırı düzenleyeceği kaydedildi.

Bakanlık, "Güvenlik sebeplerinden dolayı jetlerin faaliyetlerine yönelik açıklama yapmayacağız ancak uygun görüldüğü durumlarda gelişmeler hakkında bilgi akışı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

İngiliz basını, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait iki tornado jetinin operasyona dahil olduğunu bildiriyor.

İngiliz Parlamentosu, Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna Birleşik Krallık'ın katılmasına ilişkin önergeyi, dün 524'e karşı 43 oyla kabul etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    ingilize birisi konuşsun. kıbrısı artık savaş uçakları için kullanamazsın burası barış adası korsanlık yapma burda tarihten gelen çok eski yürülüğü olmayan maddeler ile bu hakkı elinde bulunduramazsın eskiyen paraları bile kaldırıyorlar bence ilahi kural değil çekil git ülkene en azından ben söylüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele