İTO Kütüphanesi yenilenen yüzü ile hizmette

Türkiye’nin ilk bilgi ve dokümantasyon merkezlerinden İstanbul Ticaret Odası Bilgi Merkezi ve Kütüphanesi yenilenen yüzü ile hizmete girdi.

İTO Kütüphanesi yenilenen yüzü ile hizmette
İTO Kütüphanesi yenilenen yüzü ile hizmette
GİRİŞ 22.09.2014 08:50 GÜNCELLEME 22.09.2014 08:50

15 bin kitap, 4 bin kitap dışı bilgi kaynağı, 390 süreli yayına ev sahipliği yapan kütüphane, akademik araştırma yapmak isteyenlere de bünyesindeki 6 ulusal ve uluslararası veri tabanıyla hizmet veriyor.

İstanbul Ticaret Odası’nın 132 yıllık tecrübesiyle hayata geçen kütüphane Oda'nın Eminönü Merkez Binası'nın giriş katında bulunuyor. Yeni yüzüyle kitapseverleri ağırlamayı bekleyen kütüphanede her türlü ekonomik ve sektörel yayın da bulunuyor.

NADİR ESERLER KOLEKSİYONU VE OSMANLICA DERGİLER

Kütüphanenin en önemli özelliklerinden biri nadir ve yazma eserlere de ev sahipliği yapması. Ebu Muhammed Yusuf İbn-i Ali ibn-i Hasan Bey’in kırmızı mürekkeple tıp konusunda yazdığı el yazması eser, 1804 tarihli Ahmed Vasıf’ın Vasıf Tarihi, 1835 tarihli Kaside-i Bürde, 1895 tarihli Şerh-i Kanun-i Arazi bu eserlerden sadece birkaçı. Merkezde Osmanlıca dergi ve gazetelere de ulaşma imkanı bulunuyor. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası’nın tüm yayınlarına tam metin ve ücretsiz olarak http://kutuphane.ito.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

6 ÖNEMLİ VERİ TABANI BİR MERKEZDE

Kütüphane ayrıca akademik araştırma yapmak isteyenlere de geniş bir veri tabanıyla hizmet veriyor. Merkez bünyesinde 6 ulusal ve uluslararası veri tabanı var. 'Hiperkitap' veri tabanında e-kitap arşivi bulunuyor.

'Kazancı Mevzuat Bankası'nda tüm kanunlara, yönetmeliklere, mevzuatlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Uyuşmazlık, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına erişmek mümkün. 'Kompass' veri tabanında da 69 ülkedeki 4.5 milyon üreticinin bilgileri elinizde. Dünya genelindeki fuarların ayrıntılı bilgilerine 'M+A' veri tabanından ulaşılabiliyor. İthalat, ihracat, yatırım ve teşvik konularını içeren dış ticaret veri tabanı 'Mevzuat.Net' ile OECD’nin tüm kitaplarına ulaşım imkanı veren OECD veri tabanı da ücretsiz araştırma yapma imkanı sağlıyor.

Hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren merkez ve kütüphane tüm araştırmacılara açık.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri