ABD’nin ürettiği son terör örgütünün şifreleri

“IŞİD ve Kökenleri” adlı son kitabını değerlendiren Ortadoğu uzmanı yazar Mustafa Özcan, "IŞİD, ABD’nin ürettiği son terör örgütüdür" dedi.

ABD’nin ürettiği son terör örgütünün şifreleri
ABD’nin ürettiği son terör örgütünün şifreleri
GİRİŞ 24.03.2015 11:38 GÜNCELLEME 24.03.2015 11:38

Ortadoğu uzmanı yazar Mustafa Özcan, “IŞİD ve Kökenleri” adlı son kitabıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"IŞİD, MÜDAHALE ARACI"

IŞİD’in ABD’nin ürettiği son terör örgütü olduğunu ifade eden Özcan, Batı’nın IŞİD'e istediği an İslam coğrafyasına yeni müdahaleleri için bahane ve gerekçe olma fonksiyonu yüklendiğini kaydetti.

Kitabında IŞİD’in ortaya çıkış sebepleri ve amaçlarını ele aldığını ifade eden Özcan, Vahdet'in Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez'e son kitabı ‘IŞİD VE KÖKENLERİ’ hakkında bilgiler verdi.

Özcan şu değerlendirmede bulundu:

"IŞİD VE PKK TİCARİ EMTİA"

“Amerika Birleşik Devletleri, Müslümanların birliğinden çok korkmakta, Müslümanların vahdetine engel olmaya çalışmaktadır. Bu sebeple İslam coğrafyasında terör tacirliği yapmaktadır. IŞİD ve PKK, ABD’nin bu alandaki ticari emtialarıdır yani ticaret mallarıdır; başka bir deyişle terör ticaretindeki sermayesi ve enstrümanlarıdır.”

"ABD IŞİD’E GÖZ YUMDU"

“2003 yılında Irak’ı vurmak için uyduruk raporlar düzenleyen ABD, işgal için Afganistan’dan El-Kaide’yi Irak’a taşıdı. Şimdi ABD Başkanı Obama bile ‘ABD’nin Irak’ı işgali, IŞİD’i ortaya çıkarmıştır’ diyor. Suriye’de IŞİD’in ortaya çıkması yine ABD’nin politikaları sonucudur. Esed’in katliamlarına sessiz kalan ABD, Suriye’ye bölgesel müdahalelerin de önünü kapattı. Suriye’deki bataklıkta da IŞİD terörünün büyümesine göz yumdu.”

"IŞİD, HARİCİLERİN DEVAMI"

IŞİD’in itikadi boyutuna da değinen Özcan, örgütün İslam tarihinde her dönem var olan Harici hareketin bir devamı olduğunu öne sürdü. Özcan şöyle devam etti: “Hz. Ali döneminde ilk olarak Hariciler ortaya çıktı. Günümüze kadar Hariciler, Umman Sultanlığı, Cezayir, Tunus gibi bazı ülkelerde İbaziye Mezhebi olarak varlar. Bir de Hariciler hareketi olarak varlar. İşte IŞİD Hariciler hareketine mensup, İbaziye mezhebine değil.”

"ORTADOĞU ARZUSU!"

ABD’nin her zaman terör örgütleri ile uğraşan bir Ortadoğu’yu arzuladığını belirten Özcan, ABD’nin İslam coğrafyasında kalmaya devam etmesinde de yürüttüğü terör tacirliği faaliyetlerinin önemli katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

"ABD, HARİCİLERLE İLGİLENİYOR"

ABD’nin İslam coğrafyasındaki Harici hareketi kullandığını söyleyen Özcan, “ABD’nin Hariciler üzerinden hesapları Ortadoğu’ya istediği zaman yeniden dönmek. ABD bunun içinde İslam coğrafyasındaki Harici hareketine insan kaynağı ve parasal kaynaklar sağlayarak IŞİD’i kurdurdu. Onlarla ilgilendi, ilgileniyor, şimdi de istediği gibi kullanıyor” şeklinde devam etti.

"PKK CİLALANIYOR"

IŞİD’in üzerinden girişilen bir başka sinsi plana da dikkat çeken Özcan, “ABD, IŞİD’e büyük bir kötü şöhret kazandırdı. Bütün pis işlerini yaptırdı. Suriye’de de IŞİD ile PKK maşalarını savaştırdı. Şimdi de 40 yıldır en az IŞİD kadar kirli olan PKK, IŞİD üzerinden kendisini iyi terörist gösterme çabasına girişiyor. Bu planlar tek bir merkezden, yani Amerika’dan kurgulanıyor. Şimdi PKK cilalanıyor” dedi.

IŞİD’İN 190 SAYFALIK ÖZETİ

Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan, ‘IŞİD ve Kökenleri’ kitabı hakkında, “IŞİD’i 190 sayfada özetledik. İslam tarihinden günümüze kadar IŞİD’in siyasi, itikadi kökenlerini irdeledik. Irak ve Suriye’de nasıl ortaya çıktığını anlattık. Ortaya çıkış sebeplerini ele aldık. Ve bu sebeplerin ortadan kalktığında ise IŞİD’in geldiği yere, tarihe döneceğini düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: ENES BABACAN - VAHDET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!