6. Malatya kitap fuarı gala gecesi

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın Gala Gecesi yapıldı.

6. Malatya kitap fuarı gala gecesi
6. Malatya kitap fuarı gala gecesi
GİRİŞ 08.05.2017 15:50 GÜNCELLEME 08.05.2017 15:50

Organizasyonu Kültür A.Ş tarafından yapılan Kitap Fuarı’nın Gala Gecesi Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli’nde düzenlendi. Geceye, 15 Temmuz Şehit Yakınları, Gaziler, Yazarlar ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri katıldı. Programda, Başkan Çakır konuklarla yakından ilgilenerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen Gala gecesi Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Artık bu ülkeye darbe yapılamayacağını gösterdik

15 Temmuz Hain Darbe Girişimine karşı Milletimizin Şanlı Direnişi ile ilgili bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede; Şehit Aileleri ve Gaziler adına Safiye Bayat bir konuşma yaptı. Anadolu Kadınının İstiklal Harbinde yaptığı fedakârlıkların hepimiz için gurur kaynağı olduğunu belirten Safiye Bayat, “Bugün Myanmar’dan Somali’ye, Irak’tan Gazze’ye, Halep’ten Bağdat’a nerde bir mazlum eli varsa Türk Kadınının Türk Erkeğinin izlerini görmüşüzdür.

Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıllık tarihinde nice badireler atlatmış, nice sıkıntılar yaşamıştır. Bütün zorluklara rağmen, bütün sıkıntılara rağmen benim mahzun ve mağdur ülkem, her sıkıntının altından kalkarak adeta küllerinden doğmuştur” dedi. Safiye Bayat, Milletimizin darbelere direnmeyi öğrendiğini belirterek, “Bugün, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir liderin arkasında-yanında kenetlenerek artık bu ülkeye darbe yapılamayacağını gösterdik. Dün, Başbakan ve bakanları asanlar bugün artık bu emellerine ulaşamayacaklarını anlamışlardır” diye konuştu.

Fuarın 15 Temmuz temasıyla düzenlenmesi çok önemli

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında 6.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenmesinin önemini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda etkinlik ve program düzenlediklerini anımsatan Başkan Çakır, “Yıl içerisinde 8 farklı fuar düzenliyoruz ama Kitap Fuarı çocuklarımız için eğitim çalışmaları için çok önemli bir fuar.

Bütün konuklarımıza, yazarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Şehit Yakınları ve Gazilerimizi burada ağırlamaktan memnuniyetimi belirtiyorum. Tüm Şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan Rahmet diliyorum. Rabbim, sizleri bizleri Şehitlerimizle Cennet’inde buluştursun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın da bir selamlama konuşması yaptığı programda ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Anısına 44 yazarın kaleminde 15 Temmuz Direniş ve Diriliş kitabı katılımcılara takdim edildi.

15 Temmuz Süreci Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar gecede sergilendi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri