İslam'ın Altın Çağında İlim

Doç. Dr. Şakir Gözütok'un kaleme aldığı İslam'ın Altın Çağında İlim kitabı Nesil Yayınları'nda çıktı. Kitap, 'İslam'ın Altın Çağı' diye de tanımlanan dönemde, Müslüman dünyanın ilim ve eğitim alanında sergilediği manzarayı gözler önüne seriyor.

İslam'ın Altın Çağında İlim
İslam'ın Altın Çağında İlim
GİRİŞ 25.12.2012 14:54 GÜNCELLEME 25.12.2012 14:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hira'da gelen ilk vahyin üzerinden çeyrek asır geçtiğinde bütün Arabistan İslam'a teslim olmuş; yüzyıl geçtiğinde ise İslam Mağrib'den, hatta İspanya'dan Maveraünnehr'e kadar çok geniş bir coğrafyaya yayılmış haldeydi. Asr-ı Saadet'i takip eden bu asırlar, İslam'ın ışığının bir medeniyet suretinde kendisini bütün dünyaya tanıttığı asırlar olageldi.

Elbette, Hira'da gelen ilk emrin; ve bir bütün olarak Kur'ân'ın ve hadislerin ışığında...

Elinizdeki kitap, 'İslam'ın Altın Çağı' diye de tanımlanan bu dönemde, Müslüman dünyanın ilim ve eğitim alanında sergilediği göz kamaştırıcı manzarayı bütün ayrıntılarıyla ortaya koyuyor. Öğrenci merkezli, özgürlükçü, çoğulcu, fırsat eşitliğine dayalı eğitim-öğretim sisteminin esaslarını, kurumlarını, kaynaklarını, müderris ve öğrenci profillerini incelikle ve ustalıkla gösteriyor.

İslam'ın Altın Çağında İlim, aynı zamanda modern pedagojiye ve ülkemizin eğitim sistemi arayışlarına cevaplar da içeren bir kitap olarak, öğretici muhtevasıyla vazgeçilmez bir kaynak niteliğinde...

Kitap hakkında teknik bilgi almak ve sipariş şartlarını görüşmek için bu linki kullanabilirsiniz

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: İslam'ın Altın Çağında İlim

Yazar: Doç. Dr. Şakir Gözütok

Yayınevi: Nesil Yayınları

Baskı: Aralık - 2012

Sayfa Sayısı: 400

Tür: İnceleme-Araştırma

Barkod: 9 786051 313429

YORUMLAR 1
  • Ateş Rüzgar 11 yıl önce Şikayet Et
    altın çağ ama. islam her zaman altın çağındadır ama müslüman alim ve ahali her zaman ona uygun mertebede olamadıkları için -günümüzde dahil-bu tür geçmişe yönelik bilgilerle maalesef avuntu hissediyoruz. geleceğe inşaa edecek şuur olduğunda islam yine aynı değerinde olacak ancak bizler altın çağımıza tekrar döneriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın