Bu da Kuran'a göre kıyamet filmi! VİDEO

Eski uygarlık Maya'ların takvimine göre dünyanın sonunu anlatan Hollywood yapımı felaket filmi '2012'ye, yerli rakip geliyor: 'Dabbe 2'.. Film Kuran-ı Kerim'e göre kıyametin nasıl kopacağını anlatılıyor!

GİRİŞ 07.12.2009 01:24 GÜNCELLEME 07.12.2009 01:24
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Özlem Esmergül'ün haberi

Hollywood, '2012' filmiyle kıyamet senaryosunu ortaya koydu, şimdi sıra Türkler'de! 25 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Dabbe 2', Kuran-ı Kerim'i referans alarak, İslam inancına göre  kıyameti anlatacak.

Yönetmen Hasan Karacadağ, mütevazı bütçesine rağmen filmi için iddialı konuştu: "Korkuyu iliklerinizde hissedeceksiniz!"

Ürpertici inleme sesleri

'Duhan' adlı dumanın dünyayı sarmasını anlatan film ses efektleriyle iddialı. İnsan kulağının duyma sınırı altındaki ürpertici ve garip fısıltı ile inleme sesleri Low Frequency Recording (LFR) yöntemiyle çekilip, filme dahil edildi.

İki filmin farkı

* '2012'; 200 milyon $'a çekildi. 'Dabbe 2' ise 1.5 milyon $ tuttu.

* '2012'nin akıllarda kalan sahnesi Los Angeles'ın gökdelenlerinin yerle bir olmasıydı. 'Dabbe 2'nin en çarpıcı sahnesi ise Sultan Ahmet Camii'nin yanması olacak.

* Roland Emmerich'in filminde kıyamet tarihi olarak '21 Aralık 2012' gösteriliyor. Hasan Karacadağ'ın filminde ise "Kıyamet her an kopabilir!" deniliyor.

Sabah - HABER 7

YORUMLAR 83
  • asya yildiz 14 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaa. ama ben 2012 de cocuk yapmayi dusunuyordum ne yacacaz simdi Allah kahretsin.tuhhhhh
    Cevapla
  • kemalnerde 14 yıl önce Şikayet Et
    DUHAN- dabbe-2-kıyameti hatırlatmak. dabbe-2 filmi kıyametin ne zaman kopacağını falan anlatmıyor.kıyamet alametlerini nasıl ki kuran-ı kerim insanlara sürekli hatırlatıyor ise,resulullah kıyamet alametlerini,kıyamete yakın olacaklarını sürekli hadislerinde bizlere iletiyor ise,bu filmde sinema yoluyla insanlara islami açıdan kıyamet alametlerini hatırlatıyor.HEPS BU.
    Cevapla
  • berk efe 14 yıl önce Şikayet Et
    yürütmeyi durdurur.... korkmayııııın.... chp anayasa mahkemesine başvurur... "2012 de kıyamaz kopamaz, biz iktidar olmadan kopmamalı" diye... işin özü kıyamet yakın tarihte kopmaz :))
    Cevapla
  • celal gökkaya 14 yıl önce Şikayet Et
    gelecegi ALLAHtan başkası bilemez. bazı arkadaşlar 2120 de kopacak diyo kıyametin tarihini peygamberimizin bile bilmedigi halde siz nasıl biliyorsunuz.hemde ölümde bir kıyamettir
    Cevapla
  • muharrem üney 14 yıl önce Şikayet Et
    ilahi yönetmen.. sen adamı öldürürsün :)). Kıyameti bilmem ama ben koptum yaw.. bu nasıl bir yönetmenliktir.. bir de derler türk seyircisi korku filminden anlamıyor.. iyi de korku filmi yapılmadı ki şimdiye kadar.. korku diye başlayıp komedi ile sonuçlandırıyorlar.. anlamadım bu işi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...