Hz. Muhammed'in yüzünü gösterecek!

İranlı ünlü yönetmen Mecid Mecidi'nin, filminde Hz. Muhammed'i tasvir ettiği iddiaları İslam alimlerini kızdırdı.

Hz. Muhammed'in yüzünü gösterecek!
Hz. Muhammed'in yüzünü gösterecek!
GİRİŞ 15.05.2012 09:52 GÜNCELLEME 15.05.2012 11:06
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İranlı ünlü yönetmen Mecid Mecidi'nin, çekimleri devam eden filminde Hz. Muhammed'i tasvir ettiği iddiaları, el-Ezher Üniversitesi ulemasının (hocalarının) tepkisine neden oldu.

El-Ezher Üniversitesi'nin araştırma birimi İslami Araştırmalar Konseyi üyesi Hamid Ebu Talip, “Bu türden talihsiz eserler İslam dininin sınırlarını zorlamaktadır. İranlı yetkililerden bu tür filmlere izin vermemesini istiyorum. Bu filmin Mısır’da gösterime sokulmasını doğru bulmuyorum. Hz. Muhammed'in herhangi bir filmde, herhangi bir kişi tarafından tasvir edilmesi, aslına uygun olamaz. Bu türden bir girişim insanları yanlış yönlendirecektir" dedi.

‘Amacım algının düzelmesi’

Öte yandan filmle ilgili eleştirilerle ilgili olarak, yönetmen Mecid Mecidi, “Hz. Muhammed'e saygısızlık etmek istemedim. Amacım, özellikle Hz. Peygamber ve Kuran’ı kötü gösteren film ve karikatürler sonrasında, Batı kamuoyunda Hz. Peygamber’le ilgili algının düzeltilmesine katkıda bulunmak" şeklinde cevap verdi.

Peygamberlik öncesi dönemi anlatıyor

Hz. Muhammed’in çocukluğundan peygamberliğine kadar olan dönemi konu edinen filmin senaryosu, Arap dünyası ve İran’dan din alimlerinin yanı sıra araştırmacıların da katılımı ile üç yılda tamamlandı. Büyük bir bütçe ile çekimleri süren filmin setinin nerede olduğu gizli tutuluyor.

Şii dünyası genel olarak suret kullanımı, fotoğraf ve film konularında Sünni dünyaya göre daha toleranslı olarak biliniyor. Sünni İslam'ın kalesi olarak bilinen Ezher Üniversitesi'nin İslami Araştırmalar Konseyi, Ezher Üniversitesi'ne bağlı birçok enstitü ve kolejin yönetiminin yanı sıra fetva kurulunu da bünyesinde barındırıyor.

İranlı yetkililere seslendiler

El-Ezher Üniversitesi İslami Araştırmalar Konseyi geçtiğimiz cuma günü, İranlı yetkililere seslenerek Hz.Muhammed'in tasvir edilmesini eleştirip, “İnsanların zihninde Hz. Muhammed'in tasviri hakkında bir karmaşaya neden olmaktan kaçınılmalıdır" ifadesini kullanmıştı. El-Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib de İranlı yetkililere, “El Ezher Üniversitesi alimleri ve Ehli Sünnet’e göre Hz. Muhammed'in tasviri haramdır. Bu nedenle belirtilen filmin gösterimi konusunu gözden geçirmelisiniz" çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • süleyman dağıstanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa demirdelen. önce aç mecid mecidinin kim olduğuna bak adamın konuşmalarını dinle filmlerine ve işlediği konulara bak sonra konuş.kellesini uçurmakmış o devirler geride kaldı kalmasaydı zaten senin gibilerin kafası çoktan kopmuştu. allah yalancıya ve iftiracıya lanet etsin.inşallah adam filmi çekerken başına bir şeyler gelmezde başarıyla bitirirse senin gibilerin başına bir iş gelsin gerçi gelmesine gerek yok çatlarsınız zaten...
    Cevapla
  • süleyman dağıstanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    ahmet enes'e. demek şiiler yahudilerle aynı safta ne diyeyim yalancının ve iftiracının allah belasını versin. ne kadar da cahilmişsin...
    Cevapla
  • süleyman dağıstanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumcuların tamamına yakını. iran şöyle böyle iran yahudiden beter bunlar hep böyle diyen cahillerin tamamı... allah sizi ıslah etsin. iranla ilgili her haberde konuyu bırakıp sadece irana sataşmayı başarıyorsunuz ya ne olduğunuzu belli ediyorsunuz. hz.yusuf filmine dahi saçma diyebilen kıt kafalılar var. tabi eleştirirsiniz, iran bizim gibi anadan doğma şekilde dizi film çekmiyor ya derdiniz sadece bu....
    Cevapla
  • esrefinal 11 yıl önce Şikayet Et
    bu insanları. tükürüğümüzde boğmamız lazım bu şiiler islamiyete en büyük zararı veren kesimdir allah belalarını versin
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    allaha bırakalım. peygamberimiz hz.muhammed i tasvir etmenin bir günahı ve bedeli varsa,allah peygamberini elbet koruyup,gözetecek,bunu yapanlara gerekeni yapacaktır. amma velakin bu allah ın kullarını bir imtihanı olup,biz müslümanlarında peygamberimize sahip çıkmamız lazımdır.allah gereken sebeblere ol diyecek,sonuç hak tan yana olacaktır elbet. biz kullar bir vesile ve vasıtayız sadece.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...