8. Antalya Çiçek Festivali sona erdi

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Antalya Çiçek Festivali, kortej geçişi ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.

8. Antalya Çiçek Festivali sona erdi
8. Antalya Çiçek Festivali sona erdi
GİRİŞ 27.05.2012 20:41 GÜNCELLEME 27.05.2012 20:41

21 Mayıs'ta başlayan festival kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında bando eşliğinde kortej geçişi düzenlendi.

Korteje katılan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile protokol üyeleri vatandaşlara karanfil dağıttı.

Vali Altıparmak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Antalya'ya yakışan bir festival gerçekleştirildiğini söyledi.

Festivalle kentin renkli görüntülerinin daha net ortaya çıktığını ifade eden Altıparmak, ''Çiçek, hepimizin gönlünü okşayan bir enstrüman'' dedi. Antalya'nın çiçek ihracatında önemli artışlar yaşandığına işaret eden Altıparmak, üreticisinden ihracatçısına kadar herkesi bu başarıdan dolayı kutladı.

Expo 2016'ya sadece ilgililerin değil tüm Antalya'nın sahip çıkması gerektiğini de dile getiren Altıparmak, Antalya'yı çok daha güzel bir dönemin beklediğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da çiçekçiliğin Antalya için önemli bir sektör olduğunu belirtti. Antalya'ya yakışan bir çiçek şenliği gerçekleştirildiğini ifade eden Akaydın, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin bunun en güzel göstergesi olduğunu kaydetti.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da 8 yıl önce Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek amacıyla başlayan etkinliğin bugüne kadar büyük bir başarıyla devam ettiğini söyledi.

Amatör duygularla başlayan şenliğin bugün tüm Antalya'yı kucakladığına işaret eden Bağdatlıoğlu, ''(Çiçek sektörünü tanıtalım) derken bugün halkla iç içe hale gelen bir festival oluştu. Misyonumuz, artık çiçekle birlikte doğayı ön plana çıkarmak. Bunun yanında Antalya için önemli olan Expo'yu tanıtmak'' diye konuştu.

Festival kapsamında Antalyalılara 200 bin dal çiçek dağıtıldığını da belirten Bağdatlıoğlu, 1 milyon dal çiçek kullanılarak hazırlanan saat kulesinin ise bu yılın teması olduğunu kaydetti.

Dünya şehirlerinin festivallerle anıldığını ifade eden Bağdatlıoğlu, Altın Portakal Film Festivali'nden sonra Antalya'ya yakışan bir festival daha kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını vurguladı.

Çiçek ihracatında geçen yıl yüzde 40 artışla 80 milyon dolara ulaştıklarını da bildiren Bağdatlıoğlu, ihracatın her geçen yıl arttığını, bu yıl da yüzde 20'lik bir artış beklediklerini söyledi.

Festivalde 100 kişilik ekip tarafından 1 milyon dal çiçek kullanılarak 2 günde yapılan saat kulesi yoğun ilgi gördü. Etkinlikler kapsamında müzik dinletileri ve bir peyzaj firması tarafından düzenlenen tasarım yarışması gerçekleştirildi.

Festival, etkinliğe katkıda bulunanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak