Ağrılı çocuklar Haber7'yi ziyaret etti

Ağrı'dan gelen 16 çocuk 1 hafta boyunca İstanbul'un tadını çıkardı. Eyüp Müftülüğü'nün misafirleri Haber7.com'u da ziyaret etti.

Ağrılı çocuklar Haber7'yi ziyaret etti
Ağrılı çocuklar Haber7'yi ziyaret etti
GİRİŞ 10.09.2014 09:40 GÜNCELLEME 10.09.2014 09:40

Eyüp Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Eyüp Şubesi tarafından Ağrı’dan 13-15 yaşları arasında 16 genç çocuk İstanbul’a davet edilerek şehir tanıtıldı. Kardeşliği ve kaynaşmayı geliştirmek için yapılan projeye katılan gençlerin mutluluğu gözlerinde okunuyordu.

Ağrı'dan gelen 16 çocuk misafir Kanal7 Medya Grubu'nu da ziyaret ederek, Haber7.com'da Yayın Kordinatörü Osman Ateşli tarafından internet haberciliği hakkında bilgilendirildi. 

Eyüp Müftülüğü'nden konu ile ilgili açıklama;

“Ey Allah’ın kulları kardeş olun…”

İlk defa Ağrı’nın dışına çıkan ve uçağa binen 16 çocuğumuz Eyüp Müftülüğü tarafından bir hafta misafir edilmek ve İstanbul kendilerine tanıtılmak suretiyle kardeşliğimizin pekişmesi hedeflenmiştir.

Allah Celle Celaluhu; “Ey insanlar Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Tanışıp kaynaşasınız diye sizi kabile ve milletler kıldık. Allah katında en kıymetliniz Allah’a karşı gelmekten en çok sakınanınızdır.” Buyurdu.

Ülkemizin doğu ve batısı arasında bir sevgi köprücüğü oluşturmak, nesilleri tanıştırmak ve kaynaştırmak, bütün ayırımcılıkları yok etmek amacıyla, Eyüp Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Eyüp Şubesi tarafından Ağrı’dan 13-15 yaşları arasında 16 genç çocuğumuz İstanbul’a davet edilmiştir.

Niyetimiz samimi olunca kardeşliğimiz daimi olur.

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim

Dünyaya kimse kalmaz

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele