Suriyeli Alim Avvame'den İslam âlemine dua

Ünlü Suriyeli Alim Muhammed Avvame, ‘’İmam-ı Azam’ın İslam Tarihindeki Yeri’’ konulu panelde konuştu.

Suriyeli Alim Avvame'den İslam âlemine dua
Suriyeli Alim Avvame'den İslam âlemine dua
GİRİŞ 15.05.2016 16:12 GÜNCELLEME 15.05.2016 16:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Hanefi Mezhebi’nin en önemli kaynak eserlerinden olan “Hadislerle Hanefi Fıkhı’’ adlı eserin de tanıtımı yapıldı.

Ünlü Suriyeli Alim Muhammed Avvame ile Prof. Dr. Mehmet Özşenel'in katıldığı ve Baş vaiz Mustafa Akgül'ün yönettiği panel, fıkıh konusuna ilgi duyan geniş bir kitleyi bir araya getirdi. 

MTTB (Milli Türk Talebe Birliği)’nin 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk'ün kurucusu olduğu Fatih Gençlik Vakfı ve Misvak Neşriyat'ın düzenlediği program, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan programda İmam-ı Azam ile ilglili kısa bir video yayınlandı.

‘’HADİSLERLE HANEFİ FIKHI’’ İSİMLİ ESER TANITILDI

Ünlü âlim Avvame, ‘’Hadislerle Hanefi Fıkhı’’ adıyla Türkçe'ye kazandırılan İ'laüssünen adlı eserin ilim dunyasindaki haklı şöhretinden ve bu kitabin hadis ve fıkıh açısından öneminden bahsederek çalışmasından dolayı Ömer Öztürk'ü tebrik etti. İmam-ı Azam'ın hadis-i şeriflere bağlılığını, İmamı Azam'a uymanın, Peygamber (s.a.v.) Efendimize ulaşmanın en kestirme yollarından olduğunu belirten Avvame,  Ehli Sünnet'ten bir hak mezhebe bağlı olmanın gerekliliğini vurguladı. Ünlü alim Avvame konuşmasını ülkemize ve tüm İslam âlemine dua ederek tamamladı. 

Panele  İlahiyat ve Diyanet camiasından çok sayıda dinleyici katıldı. Panel sonrası Muhammed Avvame Hoca ailesiyle birlikte Malezya'ya gitmek üzere havaalanına yolcu edildi.

YORUMLAR 2
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    islam alemini kimse kurtaramaz o kadar büyük kıyım içinde ki.
    Cevapla
  • mmed 7 yıl önce Şikayet Et
    islam alemi önce kendi müktesebatı ile yüzleşmeli. Emevi Abbasi ve şii devletlerin siyasi baskıları ile oluşmuş fıkıh ve kelam külliyatı kuran ve sahih hadisler ışığında yeniden ele alınmalı yoksa yeni hizbuşşeytanlar yeni işidler eksik olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...