Wikileaks Türkiye'de de fırtına estirdi

Dünya kamouyonu yakından ilgilendiren belgelerin açıklandığı Wikileaks'e Türk medyası da ilgi gösterdi. Wikileaks 45 günde 6 bin 142 habere konu oldu.

Wikileaks Türkiye'de de fırtına estirdi
Wikileaks Türkiye'de de fırtına estirdi
GİRİŞ 15.12.2010 11:45 GÜNCELLEME 15.12.2010 11:45

Irak ve Afganistan ile ilgili gizli belgeleri yayınlayarak Amerika’yı zor durumda bırakan Wikileaks Sitesi’nin geçtiğimiz ay yayınladığı yeni belgeler bütün dünya gündeminde ilk sıradan yer aldı. Sitenin 2 milyondan fazla yeni belgeyi yayınlayacağını açıkladığı, Kasım ayı başından itibaren yazılı basını gözlem altına alan Interpress, 15 Aralık tarihine kadar Türk Basınında 6 bin 142 habere konu teşkil ettiğini saptadı.

İki bine yakın ulusal ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Interpress araştırmasında, Dünyayı sarsan dosyaları yayınlayan Wikileaks Sitesi’nin adı altında çıkan haberlerin, son kırk beş günlük sürede ülkemizdeki ulusal basın kanadında toplam 4 bin 238 adet olduğunun belirlendi. Yerel basının bu konu hakkında toplam bin 759 habere yer verdiği de ortaya çıktı. Ulusal ve yerel basındaki köşe yazarlarından 145 tanesi kendilerine ayrılan köşelerinde bu belgeler hakkında yorumda bulundular.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada